Najnovije

Rusija oslobodila novinara Evana Gerškoviča i bivšeg američkog marinca Pola Vilana

Prethodno je "Foks njuz" preneo da izveštač "Volstrit džornala" Evan Gerškovič, koji je u Rusiji proglašen krivim za špijunažu i osuđen na 16 godina zatvora, mogao bi da se vrati u SAD u okviru razmene zatvorenika.

Rusija je oslobodila novinara Evana Gerškoviča i bivšeg američkog marinca Pola Vilana u sklopu razmene zatvorenika, tvrdi "Blumberg", pozivajući se na izvore.

"Rusija oslobađa EvanaGerškoviča i Pola Vilana u sklopu velike razmene zatvorenika sa SAD. Muškarci se kreću ka lokaciji van teritorije Rusije", navodi "Blumberg".

Međutim, nije precizirano koga će tačno Rusija dobiti u okviru ove razmene.

Prethodno je "Foks njuz" preneo da bi izveštač "Volstrit džornala" Evan Gerškovič, koji je u Rusiji proglašen krivim za špijunažu i osuđen na 16 godina zatvora, mogao da se vrati u SAD u okviru razmene zatvorenika.

Voditelj vesti te televizije rekao je da je informacija došla iz "Volstrit džornala".

On nije dao nikakve dodatne detalje, ali je rekao da televizijski kanal radi na tome da sazna više o potencijalnoj razmeni.

Podsetimo, Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije uhapsila je krajem marta u Jekatinburgu novinara "Volstrit džornala", inače američkog državljana Evana Gerškoviča, zbog špijunaže u korist vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Gerškovič se na osnovu ruskog Krivičnog zakonika tereti za špijunažu nakon što je "postupajući po uputstvima SAD prikupio informacije koje predstavljaju državnu tajnu o aktivnostima jednog od preduzeća ruskog vojno-industrijskog kompleksa".

On je, kako su preneli ruski mediji, prikupljao podatke o jednom preduzeću ruskog vojno-industrijskog kompleksa.

"Zaustavljena je protivzakonita akcija dopisnika američkog lista 'Volstrit džornal' iz Moskve Evana Gerškoviča, rođenog 1991. godine, koji je akreditovan za prisustvo konferencijama ruskog Ministarstva spoljnih poslova. Sumnja se da je učestvovao u špijunaži u interesu američke vlade", saopštio je tada FSB.

Minsk: Ratna psihoza jača – Zapad bi da uvuče Srbiju i BiH u NATO, ukrajinski projekat neuspešan

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA