Najnovije

DAČIĆ NAJAVIO KRIVIČNE I PREKRŠAJNE PRIJAVE: Sazvan hitan sastanak u zgradi Predsedništva

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je nakon završetka protesta na Terazijama došlo do teškog narušavanja javnog reda i mira i kršenja zakona.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije saopštava da je nakon završetka protesta na Terazijama došlo do teškog narušavanja javnog reda i mira i kršenja zakona. Sam skup na Terazijama je protekao mirno i policija procenjuje da je bilo između 24 i 27 hiljada ljudi, ali su nakon skupa organizatori postupili suprotno svemu onome što su napisali u prijavi javnog skupa, narušavajući javni red i mir i blokirajući međunarodni saobraćaj, ugrožavajući time bezbednost građana. Između ostalog, po receptu obojenih revolucija, blokirajući i železničku stanicu Prokop, najlepšu u ovom delu sveta i ponos svih građana Srbije, koju je ova vlast napravila“, naveo je Dačić.

Kako je dodao, organizatori i kolovođe upozoreni su od strane policije i pre i u toku samog protesta da to što rade nije u skladu sa zakonom.

Protiv svih počinilaca krivičnih dela i prekršaja biće podnete krivične i prekršajne prijave, izjavio je Dačić.

Sastanak u zgradi Predsedništva

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, stigao je u zgradu Predsedništva na Andrićevom vencu posle 23 časa, na sastanak povodom protesta protiv iskopavanja litijuma i blokade železničkih stanica.

Vučić će u narednim satima doneti odluku o tome kako će biti rešena ova situacija, prenosi Fonet.

Pogledajte OVDE snimke pobijenih ukrajinskih specijalaca u Kurskoj oblasti

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA