Najnovije

IZVEŠTAJ MO RF: Brutalni sukobi na svim pravcima fronta

Ministarstvo odbrane RF je objavilo izveštaj o toku specijalne vojne operacije i stanju na frontu u Ukrajini.

Ruska vojna grupacija „Zapad“ napala je pet ukrajinskih brigada i odbila četiri kontranapada snaga Kijeva, tim prilikom Ukrajinci su izgubili do 495 vojnika.

„Južna“ vojna grupacija ruske vojske poboljšala je taktički položaj, u tim borbama ukrajinska vojska izgubila je do 680 vojnika, između ostalog i samohodnu artiljeriju „akacija“, kao i tri haubice D-20.

Grupacija „Centar“ je za protekla 24 sata zauzela pogodnije položaje i to na visoravni što je omogućilo ruskim snagama da odbiju dva kontranapada Ukrajinaca. U tim borbama Kijev je ostao bez 350 vojnika.

Uspehe je zabeležila i vojna grupacija „Istok“ koja je poboljšala položaje na frontu odbivši kontranapad Ukrajinaca u kojem je ukrajinska vojska izgubila do 125 vojnika, haubicu D-20 i sedam vojnih automobila.

Grupacija „Dnjepar“ granatirala je položaje tri ukrajinske brigade i tom prilikom likvidirala do 110 vojnika.

Ruske PVO snage oborile su proteklog dana dve avionske bombe „hamer“, 16 projektila lansiranih iz sistema „hajmars“, četiri rakete iz sisteme „patriot“, kao i 153 drona.

Ruske raketne snage su izvele napade „iskanderima“ i pogodile komandni centar 22. posebne mehanizovane brigade ukrajinske vojske nedaleko od granice sa Kurskom oblašću, tom prilikom stradalo je 15 ljudi, uključujući i ukrajinsko vojno rukovodstvo.

Pročitajte OVDE o incidentu iznad Baltika 

Izvor: Sputnjik 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA