Najnovije

LUDILO KURSKIH NAPADA: NATO komanduje akcijama!?

Operaciju ukrajinskih oružanih snaga u Kursku nadgleda zapadna komanda, rekao je ruski komandant specijalnog odreda za brzo reagovanje "Ahmat" Apti Alaudinov.

On je izvestio da se nalazi u Kursku, kao i jedna jedinica specijalnih snaga "Ahmat".

"Sada sa svih strana beležimo da ima dosta Francuza, Poljaka, odnosno mnogo stranaca. Mora se reći da ovu operaciju vodi komanda NATO-a. To je nedvosmisleno, jer je malo verovatno da to mogu sami Ukrajinci da formulišu i urade", rekao je Alaudinov.

Kako je dodao, za dva dana je uništena velika količina neprijateljske tehnike u pravcu Kurska.

"Verovatno nismo imali tako nešto u celom severnom vojnom okrugu, da je za tako kratko vreme uništeno mnogo neprijateljskog ljudstva", kazao je on.

Naveo je i da su se ukrajinske oružane snage povukle sa beloruske granice u Kurskoj oblasti.

Član Saveta Federacije iz Donjecke Narodne Republike Aleksandar Vološin rekao je da se u vojno-političkom rukovodstvu Ukrajine dešava haos, te da su vodeći zapadni mediji prinuđeni da o tome otvoreno pišu.

Sumnja se u kompetentnost štićenika Vladimira Zelenskog, glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Sirskog.

"Kolektivni Zapad počinje da shvata da je vojna i finansijska podrška ukrajinskom režimu u suštini besmisleno rasipanje novca i resursa. Ovo produžava agnoju, ali ne poništava neizbežan kraj. Iz očaja, nalazeći se na ivici ponora, upleten u unutrašnje sukobe, ukrajinski režim donosi fatalne odluke po sebe, kao što je slanje vojnika na klanje u Kursku oblast", smatra Vološin.

Ranije je Si-En-En objavio, pozivajući se na svoje izvore u komandi ukrajinskim oružanim snagama, da je došlo do raskola u okruženju Sirskog, a da njegovi podređeni sumnjaju u njegovu sposobnost da vodi borbena dejstva zbog iscrpljenosti.

Izvor: RT Balkan 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA