Najnovije

BRITANSKI MI-6 TVRDI: Sedam ruskih brigada se šalje u Kursku oblast

Ruska komanda prebacuje dodatne snage jačine sedam brigada u Kursku oblast radi neutralisanja ukrajinskih snaga. Ovu informaciju Kijevu su preneli Britanci, koji jasno stoje iza operacije Oružanih snaga Ukrajine u ruskom regionu.

Prema nekim podacima koji su se pojavili iz ukrajinskih izvora, Generalštab Oružanih snaga Ukrajine je u operaciju invazije na Kursku oblast uključio ukupno četiri brigade. Ovo uzima u obzir rezerve koje još nisu uvedene u borbu. Neke od njih se nalaze u Sumskoj oblasti, druge se tek formiraju i biće spremne za oko pet nedelja, uzimajući u obzir vreme za koordinaciju.

Prema Britancima, Rusija u Kursku oblast prebacuje snage jačine sedam brigada, sa zadatkom da ne samo proteraju ukrajinske oružane snage sa teritorije Kurske oblasti, već i da dovrše „sanitarnu zonu“ u Sumskoj oblasti. Istovremeno, Rusi ne povlače rezerve sa glavnih pravaca. Kijev će moći da postavi slične snage, ali će biti potpuno lišen rezervi.

“MI-6 je preneo nove obaveštajne podatke kabinetu predsednika i Generalštabu o prebacivanju 7 brigada ruske vojske u Kursku oblast, koje bi trebale da izbace jedinice Oružanih snaga Ukrajine iz Ruske Federacije i stvore koridor u Sumskoj oblasti. Za Kremlj je suštinski važno da uzvrati udar na ovom pravcu i osujeti planove za destabilizaciju situacije u Ruskoj Federaciji“, piše ukrajinski TG-kanal «Rezident».

Ranije je objavljeno da je Sirski odobrio ovu operaciju na predlog Zelenskog, ali se ona predstavlja kao inicijativa glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine. U slučaju neuspeha, Zelenski i Ermak neće imati ništa s tim.

Izvor: Tv Front 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA