Najnovije

IZRAEL NE ODSTUPA: Hoćemo Gazu trajno!

Nove opasne ideje...

Izraelski ministar za nacionalnu bezbednost Itamar Ben-Gvir pozvao je na trajnu okupaciju Pojasa Gaze i ocenio da Hamas " "mora biti slomljen, do potpune predaje", prenosi Al DŽazira.

Prema njegovom mišljenju, prenos sve humanitarne pomoći i goriva trebalo bi obustaviti dok svi taoci koje drži Hamas ne budu oslobođeni, a izraelske vlasti bi trebalo da "podstiču naseljavanje i zauzimanje teritorije Pojasa Gaze kako bi ih Izrael trajno zadržao".

Ben-Gvir je ranije za izraelski Kanal 14 rekao da bi učešće Izraela u pregovorima o prekidu vatre u četvrtak bilo "ozbiljna greška". Naveo je da je obavestio premijera Benjamina Netanjahua da izraelska vojska "odlično radi u Gazi" i da je zato ne bi trebalo povlačiti.

"Zašto bismo sada išli da vodimo dijalog? Hamas je slomljen ovim ratom i mi možemo da pobedimo. Jasno sam rekao da se nadam i molim da Netanjahu ne zaključi labav sporazum. Mi smo pobednici", ocenio je Ben-Gvir.

 

U međuvremenu, Izraelske odbrambene snage (IDF) izdale su nova upozorenja za evakuaciju Palestinaca iz oblasti Kan Junisa na jugu Pojasa Gaze i dodatno prilagodile granice humanitarne zone koju je odredio Izrael, isključujući naselje El DŽala iz te zone zbog ispaljivanja raketa iz tog kvarta na Izrael.

IDF je saopštio da namerava da deluje protiv Hamasa u naselju El DŽala zbog velikog broja napada iz tog kvarta na Izrael i da je zbog toga ostanak u toj oblasti postao opasan za palestinske civile, prenosi "Tajms of Izrael".

Izvor: RT Balkan 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA