Najnovije

NIJE JOŠ GOTOVO: Kokanović najavljuje blokade širom Srbije!

Zlatko Kokanović, predsednik udruženja "Ne damo Jadar", trenutno se, sa ostalim demonstrantima i aktivistima, nalazi ispred PU 29. novembar gde se nalaze uhapšeni aktivisti. Za N1 kaže da je policija probila sve zakonske rokove zadržavanja i da će, ako odrede pritvor, pozvati širu javnost da se pridruži daljim demonstracijama.
Kokanović

Kokanović

„Pretpostavljamo da je u toku saslušanje, pošto advokat koji ih zastupa, se ne javlja. Najverovatnije je u toku saslušanje, ali koliko će trajati, ne znamo. Probili su zakonsko vreme zadržavanja, koje je negde oko 4h, posle toga sledi pritvor. NJima su odredili saslušanje po ubrzanom postupku, a to se samo dešava kada je oštećena strana stranac, da se iskoristi, da ne ode iz zemlje“, rekao je Kokanović za N1.

Kako je rekao, ako se pritvor odredi, pozvaće širu javnost da se priključi daljim demonstracijama, a vreme i lokacija će naknadno biti objavljeni.

„Ne možemo otkriti dalje korake u blokadi – organizatori u drugim krajevima su počeli da se javljaju, gde su bili protesti već, da traže dozvolu da svako na svojoj teritoriji prave blokade. Mi smo saglasni. Ko god može, bilo kakvu ključnu tačku, neka blokira“, dodao je.

Kokanović dodaje da treba blokirati sve one ključne tačke koje štete vlasti i privredi, kao i da su blokade pruge pokazale da i to može da se uradi, da se građani ne plaše.

Demonstranti su u određenim situacijama i dobacivali policiji, jer, kako kaže Kokanović, policija je insistirala da se deca sklone sa kolovoza, kako bi marica prošla. „Ako se ne sklonimo, primeniće silu“, dodao je za N1.

Pogledajte OVDE snimak pobijenih ukrajinskih specijalaca u Kurskoj oblasti

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA