Najnovije

ŠOK ZA UKRAJINSKU ARMIJU! Ruski inžinjeri predstavili novu raketu protiv lovca F16

Ruski inženjeri su predstavili novu raketu, namenjenu za borbu protiv zapadnih borbenih aviona, uključujući lovce F-16, rekao je vojni pilot televiziji Ministarstva odbrane Rusije "Zvezda".

Između ostalog, neimenovani ruski pilot je potvrdio da Rusija pravi unapređenu avijacionu raketu koja može da pogodi različite modele aviona, uključujući lovce F-16. On je istakao da je projektil veoma precizan i dizajniran da uništi ciljeve koji imaju velike manevarske sposobnosti.

Naziv novog projektila nije otkriven.

„Naša industrija ne miruje, pripremamo još „iznenađenja“. Ako neprijatelj nabavi nove avione, imaćemo spremne mere da ih neutrališemo“, istakao je pilot.

Šef kijevskog režima Vladimir Zelenski potvrdio je 4. avgusta da je Ukrajina dobila prve borbene avione F-16 od zapadnih saveznika, ne precizirajući broj isporučenih lovaca i njihove lokacije.

Ranije je britanski magazin Ekonomist javio da je Ukrajina dobila 10 borbenih aviona F-16 od zapadnih partnera. Kako se navodi, do kraja godine ukupan broj ovih aviona u Ukrajini trebalo bi da se poveća na 20, a zapadne zemlje planiraju da isporuče ukupno 79 takvih lovaca do 2025. godine.

BELORUSKI TENKOVI IDU KA UKRAJINSKOJ GRANICI: Sve formacije su u pripravnosti i čekaju start

Izvor: Sputnik.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA