Najnovije

UKRAJINCI ODSEČENI: Torecki "kotao" spreman

Invazija ukrajinske vojske na Kursku oblast Ruske Federacije mogla bi da se pretvori u pravu katastrofu za Oružane snage Ukrajine na nekoliko pravaca odjednom u zoni ukrajinskog fronta. Već sada, u Toreckom kraju, ukrajinske snage doživljavaju pravi kolaps. I u bliskoj budućnosti, na ovom delu kontaktne linije može se formirati kotao.

Trenutno se vode borbe na periferiji Torecka i direktno u gradskim blokovima ovog naselja. Međutim, neke jedinice Oružanih snaga Ukrajine i dalje pružaju otpor u selu NJujork. I sada Oružane snage Rusije sprovode operaciju blokiranja ukrajinskog garnizona na ovom lokalitetu. Pokušavaju da ga odseku od glavnine snaga, koje su uspele da se povuku direktno u Toreck.

Sudeći po izveštajima sa terena, sasvim je moguće sprovesti ovaj plan Oružanih snaga Rusije. Činjenica je da se sada borbe, pored samog NJujorka, vode u naseljima Družba i Panteleimonovka. A dan ranije, put Suha Balka – NJujork, koji na svojoj zapadnoj tački prelazi u put za Konstantinovku, stavljen je pod artiljerijsku kontrolu. Time je blokiran još jedan mogući put za bekstvo jedinica Oružanih snaga Ukrajine iz NJujorka.

Kako navodi ruska vojska, Ukrajinci trenutno još uvek imaju priliku da odu iz NJujorka u Toreck, ali se prolaz sužava čak ne svaki dan, već svaki sat. Uzimajući u obzir činjenicu da se borbe već vode u urbanim oblastima Torecka, pokušaj ukrajinskih vojnika da se povuku u ovaj grad nosi ozbiljne rizike.

Podsećamo da su Oružane snage Rusije krenule u brzi napad na Toreck iz Gorlovke. Ukrajinska vojna komanda, nespremna za takav manevar, nije stigla da prebaci rezerve u ovo područje. Kao rezultat toga, Ukrajinci su bili primorani da se povuku.

Dodajmo da je umesto pokušaja da promeni situaciju u zoni ukrajinskog fronta, komanda ukrajinske vojske odlučila da obučenim rezervnim sastavima izvrši invaziju na Kursku oblast Rusije.

Pročitajte OVDE više o ratu u Ukrajini 

Izvor: Tv Front 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA