Najnovije

VAISTINU BLAM: Ukrajina zauzela oko 1000 kvadratnih kilometara Rusije

Trenutno je pod kontrolom Ukrajine oko 1.000 kvadratnih kilometara teritorije Ruske Federacije, rekao je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Oleksandr Sirski na sastanku Štaba.

"Ofanzivna operacija na teritoriji Kurske oblasti trenutno je pod našom kontrolom", rekao je on.

Predsednik Volodimir Zelenski je zahvalio svim vojnicima i komandantima na postojanosti i odlučnim akcijama.

Rusi spremaju odgovor

Rusko Ministarstvo odbrane organizovala je isporuku dodatnih snaga i opreme za formiranje grupe trupa i formiranje rezervi u regionu Kursk.

"Vojna služba veze je organizovala dopremanje dodatnih snaga i opreme za formiranje grupacije trupa i formiranje rezerve. Obavlja se dostava ljudstva, vojne opreme, municije i drugog tereta neophodnog za borbeni rad i sveobuhvatnu podršku trupa. napolje“, kaže se u poruci.

Napominje se da su specijalisti logističkih jedinica grupe trupa "Sever" organizovali sveobuhvatnu logističku podršku osoblju jedinica koje izvršavaju zadatke za odbijanje pokušaja invazije Oružanih snaga Ukrajine na teritoriju Ruske Federacije.

"Teška guseničarska vozila se utovaruju na kamionske koče kako bi ih odmah dostavila u područja u kojima ukrajinske oružane snage blokiraju formacije i osigurale sigurnost površine puta“, saopštila je vojska.

U resoru su naveli i da je danonoćno organizovano snabdevanje gorivom i mazivima u autocisternama prostorija za dopunu opreme na terenskim benzinskim pumpama.

Pročitajte OVDE o Srbiji i BRIKS-u

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA