Najnovije

Amerikanac otkrio skandal FIBA pred meč Srbija - SAD: Iza kulisa "krađe" u koju su uključili eksperte

Košarkaška reprezentacija Srbije vratila se sa bronzanim odličjem sa Olimpijskih igara u Parizu, a iako smo svi srećni zbog uspeha "orlova", svesni smo i da smo mogli do zlatne medalje. Vodila je naša reprezentacija skoro čitav meč, a onda je u samoj završnici posle nekoliko spornih odluka uspela da "prospe" pobedu i finale. Amerikanci su slavili sa četiri razlike i potom osvojili turnir, a je MVP nagrada otišla u ruke Lebrona DŽejmsa, što je mnoge začudilo.

Jednostavno, Nikola Jokić je bio najbolji u svim statističkim kategorijama - poenterski, skakački i u asistencijama - dok je isto tako imao i najveći uticaj na igru svog tima. Štaviše, delovalo je i da je Stef Kari pre zaslužio MVP priznanje zbog 17 trojki u poslednje dve utakmice, međutim ipak je Lebron DŽejms na savršen način proslavio svoj poslednji turnir u dresu SAD.

Kako je uopšte izgledalo glasanje za MVP-a i ko je dodelio Lebronu nagradu? Poznati američki novinar Brajan Vindhorst ispričao je u jednom podkastu da je i sam bio iznenađen kako je FIBA organizovala ceo proces.

"Rečeno mi je da glasaju mediji. Negde tamo bio je QR kod na zidu u medija centru i glasanje za MVP-a otvorili su dva dana ranije, dakle za vreme polufinalnih mečeva. Prvo sam se zapitao, zašto bi to uradili tad?", ispričao je začuđeni Vindhorst, jedan od najpoštovanijih američkih novinara koji prate NBA ligu.

"Posle mi je rečeno da pored medija glasaju i FIBA eksperti. Huh, FIBA eksperti... To je nebulozno", otvoreno je rekao Vindhorst i dodao mu sve to "smrdi" i da je moglo daleko bolje da bude organizovano: "To su mogla da budu dva-tri tipa koje su zaustavili i pitali 'e ljudi ko treba da dobije nagradu'. Ali kako god, nije to sad toliko bitna stvar posle svega što se dogodilo na košarkaškom turniru".

Podsetimo, za srpske košarkaše upriličen je veliki doček na balkonu na kome se navijačima obratio i Nikola Jokić, pa su čak i u SAD bili oduševljeni kako ga narod voli i odmah su priznali da "Kevin Durent to nikada neće doživeti".

U Odeskoj oblasti uništena veliko skladišta s vojnom opremom i tehnikom koja je stigla iz Rumunije

Izvor: Mondo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA