Najnovije

ČEČENI BRANE KURSK: Već treći dan uništavamo tehniku i likvidiramo ljudstvo

Ukrajinske snage trpe velike gubitke na kurskom pravcu, svakodnevno se likvidira veliki broj vojnika, izjavio je zamenik načelnika glavne vojno-političke uprave Oružanih snaga Rusije, komandant specijalnih snaga Ahmat general-major Apti Alaudinov.

On je istakao da je nekontrolisano kretanje ukrajinske vojske u pravcu Kurska već zaustavljeno.Prema njegovim rečima, za dva dana je uništeno 45 jedinica tehnika samo na jednoj deonici kurskog pravca.

Već treći dan uništavamo tehniku i likvidiramo ljudstvo. Neprijatelj već shvata da blickrig koji je planirao nije uspeo“, rekao je Alaudinov.

Putin: Pređena “crvena linija”

Ukrajina je napadom na Kursku oblast prešla "crvenu liniju", a predsednik Rusije Vladimir Putin će delovati onoliko odlučno koliko je to moguće da bi se ukrajinske jedinice proterale sa ruske teritorije, rekao je bivši ambasador SAD u Moskvi DŽon Salivan za Si-En-En.

"Rusi mogu da misle da su SAD bile umešane u tu ozbiljnu provokaciju ili teroristički napad i da je to svojevrsna crvena linija koju su Ukrajinci prešli", rekao je on.

Fajnenšel tajms: Teški gubici Ukrajinaca u ruskoj Kurskoj oblasti 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA