Najnovije

„Ako vi kažete da nema kopanja, ja ću reći nema“: Vučić razgovara sa građanima Malog Zvornika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovara sa građanima Malog Zvornika, ali i okolnih mesta o eksploataciji litujuma i o drugim temama koje ih interesuju, a pre svega da ih, kako je rekao, čuje i sasluša.

Vučić je izjavio da zarada nikada ne može da bude važnija od zdravlja i poručio da niko ništa neće raditi dok se ne uverimo da će nam deca biti zdrava, kao i priroda, pa tek onda će se razmišljati o zaradi po pitanju kopanja litijuma.

"Ovo je naša zemlja, svih nas, pod jedan: niko neće da radi bilo šta i ništa se neće odigravati dok ne odvažemo dobro sve, dok se ne budemo sami uverili da će nam deca biti zdrava i priroda zdrava i čista, pa tek onda da razmišljamo o onome šta je zarada", rekao je on, odgovarajući na pitanja građana u Malom Zvorniku.

U Finskoj se rudnik litijuma nalazi pored naselja

Predsednik Vučić je odgovorio naučnoj savetnici Sanji Sakan da nije toliko stručan kao ona, ali da nije tačna informacija da se rudnik ovog tipa ne nalazi pored naseljenog mesta i istakao da se takav rudnik nalazi u Finskoj pored naselja i pored toga što se oni veoma brinu o životnoj sredini.

Napomenuo je da se sumporna kiselina koristi svuda u domaćinstvima.

Pozvao je doktorku Sakan da učestvuje u razgovorima o litijumu i napomenuo da je lepo što je govorila na protestu ali da je njena dužnost da učestvuje u radu države.

"Ako vi kažete da nema kopanja, ja ću reći nema. Kontaktiraće sa vama ljudi iz mog kabineta", rekao je Vučić.

Zabrinutoj gospođi koja je rekla da je učestvovala na protestima protiv rudarenja litijuma predložio je da se uključi u tim Vlade Srbije i da učestvuje u istraživanjima po pitanju litijuma.

"Ja vas molim - mi smo spremni da vas stavimo na čelo nekog ekspertskog tima, baš tog koji će da se bavi kontaminacijom zemljišta, gde ste dali značajan doprinos svojim naučnim radom, i nećete da budete preglasani nijednog trenutka. Ja više verujem vama nego ljudima iz 'Rio Tinta'", rekao je Vučić.

„Završiće se katastrofom“: DŽefri Saks otkrio ko stoji iza operacije...

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA