Najnovije

DŽONSON: Rusija - pogotovo posle Kurska - neće pregovarati sa Ukrajinom

Ukrajina nema obučene trupe i logističke kapacitete za nastavak ofanzive. Kursk je njen poslednji veliki pritisak za koji su iskoristili svoje najbolje borce. Ali, to je uzaludan pokušaj Kijeva.

Ovo je ocena bivšeg analitičara CIA Larija DŽonsona koji dodatno ukazuje:

„Plan Ukrajine je, izgleda, bio da osramoti Rusiju, da zadrži mali deo njene teritorije, da bi je prinudila da pregovara. Samo, Rusija neće pregovarati sa Ukrajinom. To je prošlost. Imala je vrlo jasnu ponudu: da prekine neprijateljstva i povuče trupe iz četiri regiona koji su ušli u sastav Ruske Federacije – Zaporoške i Hersonske oblasti, Donjecke i Luganske Republike. Ali, Kijev je odgovorio: „Ne, mi to nikada nećemo uraditi. Na to je Rusija rekla: „U redu, ali sledeća ponuda neće biti tako velikodušna. Zvučaće ovako: povucite trupe iz Odese i prebacite sve ostale iza Dnjepra, a takođe demobilišite svoju vojsku, inače ćemo je uništiti.

- Ukrajina već ne može da snabdeva brigade koja je poslala na Kursku oblast, pa će na kraju postati laka meta Oružanih snaga Rusije.

- Zelenski sada pravi fatalne greške jer neće imati načina da popuni zalihe snaga koje je poslao u Kursku oblast. One će biti uništeni, a već su razbijene. Zelenski svoje vojnike mora hraniti i doturati im municiju. Postoje ozbiljne sumnje da će Ukrajina moći da to obezbedi i da izdrži.

POD OKRILJEM NOĆI: Šta je Kurti rekao komandantu Kfora o mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: Fakti.org

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA