Najnovije

UKRAJINCI PRIZNAJU: Front se urušava - pred nama je krah! (MAPA SUKOBA)

Ukrajinci potvrdili da doživljavaju krah na frontu...

Front se urušava: Ruska armija je već 6 km od Selidova, čiji gubitak će predstavljati pretnju za odbranu Kurahova, rekao je vojni oficir Oružanih snaga Ukrajine, prenosi portal RusVesna.

„Izuzetno je teško braniti grad dugo i efikasno zbog složenosti pejzaža. Kada stignu do autoputa, juriš na grad će biti brži od čišćenja Sudžija. Neprijatelj je prešao magistralni put Ugledar-Marjinka i učvrstio se na našim prethodnim položajima. Pad Selidova preti, pre svega, odbrani grada Kurahova, koji je trebalo da bude pokriven upravo sa visova u pravcu Selidova.“, rekao je oficir Mikola Vorošnov.

Takođe, prema njegovoj oceni, postoji opasnost od poluopkoljavanja grupe u Ugledaru ukoliko Ruska Federacija uspe da zauzme niz važnih objekata duž autoputa Ugledar-Marjinka.

U stvari, Vorošnov potvrđuje pretpostavku nekih analitičara da je ruska ofanziva u pravcu Pokrovska, koja sada više ne ide na zapad, ka Mirnogradu, već na jugozapad, globalno u pravcu Vremevskog izbočina, usmerena na zaobilaženje. Druga linija ukrajinske odbrane sa zapada na celom Donjeckom frontu od Očeretina do Ugledara.

Izvor: Pravda 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA