Najnovije

Euleks: Otvaranje mosta na Ibru stvar dijaloga - situacija na severu stabilna, ali krhka

Stav EU o otvaranju mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici je da je to pitanje dijaloga i da svaka odluka o otvaranju mora biti doneta u okviru dijaloga Beograda i Prištine, rečeno je danas iz Euleksa za Tanjug.

''Diskusije su trenutno u toku, a Evropska unija blisko sarađuje sa međunarodnim partnerima na Kosovu'', navodi se u odgovoru na pitanje Tanjuga kakva je situacija na mostu u Kosovskoj Mitrovici i da li je Euleks razgovarao sa nekim iz vlade privremenih prištinskih institucija o tome šta planiraju i da li bi mogli da promene odluku o otvaranju mosta.

Euleks dodaje da situacija na severu KiM ostaje stabilna, ali krhka.

EU je više puta saopštila da se o pitanju mosta u Kosovskoj Mitrovici mora razgovarati u okviru dijaloga koji vodi Unija i najavila da će to biti tema na sledećem sastanku u Briselu.

Priština je najavila otvaranje glavnog mosta na reci Ibar u Kosovskoj Mitrovici, iako se tome protive Beograd i Srbi na severu KiM, ističući da to ugrožava bezbednost i opstanak Srba u pokrajini.

Otvaranju mosta u Kosovskoj Mitrovici u ovom trenutku protive se i KFOR, SAD, Kvinta i OEBS, koji smatraju da to pitanje treba da bude deo dijaloga Beograda i Prištine.

NEVEROVATNA SCENA NA KURSKOM PRAVCU! Kolona ukrajinskih vojnika se predaje (VIDEO)

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA