Najnovije

JEZIVO! Pravosuđe Severne Makedonije je trulo, sudija Pajaziti omogućio bekstvo Ramadaniju

Poslanik VMRO-DPMNE Bojan Stojanovski poručio je da Veće sudija i javnih tužilaca mora biti raspušteno, jer su dva člana uhvaćena u primanju mita u vezi sa slučajem bekstva bivšeg pripadnika tzv. OVK.

Bekstvo bivšeg pripadnika tzv. OVK Bljerima Ramadanija iz Severne Makedonije izazvalo je oštre reakcije dela makedonske javnosti, a iz vladajuće VMRO-DPMNE kažu da je odgovornost na sudijama koje su mu odredile kućni pritvor.

Poslanik VMRO-DPMNE Bojan Stojanovski izjavio je danas da Veće sudija i javnih tužilaca mora biti raspušteno, jer su dva člana uhvaćena u primanju mita, od kojih je jedan sudija koji je bivšem pripadniku tzv. OVK Bljerimu Ramadaniju odredio kućni pritvor i omogućio mu bekstvo.

"Naće Georgiev i Ijet Memeti, od kojih je jedan bio član Sudskog saveta, a drugi zamenik predsednika Veća javnih tužilaca, nisu jedini koji bi trebalo da odgovaraju. Uzimali su mito i vršili pritisak na druge sudije i tužioce", naveo je Stojanovski.

On kaže da odgovornost mora da postoji i za sudije i tužioce koji nisu dostojni da obavljaju dužnost na kojoj su i institucije treba da saznaju da li je deo novca završio kod njih.

"Ceo sistem je truo. Mora postojati i odgovornost za Pajazita Pajazitija koji je prihvatio Ijeta Memetija da služi uslovnu kaznu, iako je priznao da je primao mito i uticao na sudske odluke. Šta je Memet još morao da uradi da bi dobio zatvorsku kaznu", pita Stojanovski.

On tvrdi da je upravo Pajaziti sudija koji je Bljerima Ramadanija stavio iz pritvora u kućni pritvor da bi mogao da pobegne.

"Očigledna je povezanost i korumpiranost Naćea Georgieva, Ijeta Memetija i Pajazita Pajazitija, kao i svih ljudi koje su oni postavili, a koji su sudije i tužioci. Zato je neophodno potpuno raspuštanje Sudskog saveta i Veća javnih tužilaca. Ako tako ostane, narod će potpuno izgubiti poverenje u pravosudni sistem zemlje", naveo je Stojanovski, prenosi skopski portal "Danas".

"Savršeno je jasno da je Bljerim Ramadani pušten u kućni pritvor odakle je pobegao zahvaljujući istim sudijama koji su godinama služili da štete zločine SDSM-a i DUI", naveli su iz VMRO-DPMNE.

Iz ove vladajuće partije pitaju zašto Sudski savet ne reaguje na ovu odluku sudija i da li su zato opozicione SDSM i DUI protiv raspuštanja Sudskog saveta i reformi u pravosuđu.

Podsećaju da ovo nije prvi slučaj da su lica poput Ramadanija puštena na slobodu. Godine 2019, na primer, pušten je i Tomor Morina, koji je u Prištini dočekan sa muzikom. A, pustile su ga iste sudije i ekipa koja koju kontroliše SDSM i DUI.

"SDSM i DUI su pošast i izvor kriminala u ovom društvu i odgovaraće svako ko ometa pravdu", poručili su iz VMRO-DPMNE, preneli su skopski mediji.

Ramadani je uhapšen u Severnoj Makedoniji po međunarodnoj poternici Srbije, koja ga potražuje zbog sumnje da je počinio ratni zločin.

Ratko Mladić teško povređen u Hagu: hitno prebačen u civilnu bolnicu

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA