Najnovije

Ratko Mladić teško povređen u Hagu: hitno prebačen u civilnu bolnicu

 Ratko Mladić, nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, teško je povređen nakon što je izgubio svest u pritvorskoj bolnici Haškog tribunala i pao, udario glavu, prenosi njegov sin Darko Mladić. General Mladić je odmah prebačen u civilnu bolnicu na dalje lečenje.

Darko Mladić je objasnio da je njegov otac već duže vreme u lošem zdravstvenom stanju zbog nemogućnosti kretanja i komplikacija usled otkazivanja bubrega. Prema njegovim rečima, general je nakon pada zadobio teške povrede, ali je bio svestan kad ga je porodica posetila u bolnici. Uprkos dodatnim komplikacijama, uključujući visok krvni pritisak koji lekari ne mogu da stabilizuju, stanje generala Mladića ostalo je nepromenjeno – vezan je za krevet i nije u stanju da samostalno brine o sebi.

Darko Mladić je takođe naglasio da u haškom pritvoru ne postoje adekvatni medicinski resursi za složenije slučajeve, zbog čega je general više puta prebacivan u civilne bolnice na lečenje. On je izrazio sumnju u kompetentnost pritvorskih lekara, navodeći da su greške u lečenju dovele do ozbiljnog pogoršanja zdravstvenog stanja njegovog oca u aprilu.

Podsećamo, Ratko Mladić je u junu 2021. godine osuđen na doživotni zatvor pred Haškim tribunalom. Porodica i pravni tim više puta su tražili da mu se omogući lečenje na slobodi, ali su svi zahtevi odbijeni.

Mladić je u januaru ove godine operisan i ugrađen mu je pejsmejker.

KURSKA OBLAST U PRAVOM PAKLU: Poletela američka raketa, Rusi je neutralisali

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA