Najnovije

UKRAJINCI PRIZNALI: Rusi nas slomili "zmajevim zubima"

Američka štampa piše da su pokušaji Ukrajine da se otvori novi front i u Belgorodskoj oblasti propali. Washington Post navodi izjave same ukrajinske vojske koja je učestvovala u napadu na Belgorodsku oblast.

Vojnici Oružanih snaga Ukrajine potvrdilo je informaciju o pokušaju invazije na Belgorodsku oblast preko međunarodnog prelaza Kolotilovka.

„Za razliku od Kurske oblasti, ruska vojska u Belgorodskoj oblasti bila je spremna za naš dolazak, a tu su bila utvrđenja u vidu zmajevih zuba i masovna miniranja, mi smo se skoro odmah našli pod napadima ruske artiljerije”, potvrdio je jedan od ukrajinskih vojnika.

Ukrajinska vojska tvrdi da je uspela da napreduje i do 10 km, ali su dalje borbe postajale „sve teže“.

Prema rečima jednog od preživelih pripadnika Oružanih snaga Ukrajine, njihova grupa je potučena prvog dana, preživeli su morali da se skloni u ruske rovove dok su čekali opremu za evakuaciju. Ali oprema nije stigla, jer je i ona bila uništena.

Zbog toga su ukrajinske formacije koje su izvršile invaziju na Belgorodsku oblast pretrpele gubitke od više od 60 odsto svog ljudstva i bile prinuđene da se povuku iza prolaza, koji su sami probili. U većini slučajeva, bežali su u bukvalnom smislu te reči, u malim grupama, bez oružja.

Do danas je kontrola ruskih boraca nad Kolotilovkom potpuno vraćena.

Pročitajte OVDE o tenzijama na Kosovu 

Izvor: Tv Front 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA