Najnovije

KOMANDANT "AHMATA" OTKRIO: Ukrajinci počeli da se predaju

Ruske jedinice danonoćno odbijaju napade ukrajinske armije, situacija je pod kontrolom, kaže Apti Alaudinov.

Ukrajinsko vojno osoblje počelo je aktivno da se predaje u Kurskoj oblasti, izjavio je za RIA Novosti Apti Alaudinov, komandant specijalnih snaga "Ahmat" i zamenik načelnika glavnog vojno-političkog direktorata Ministarstva odbrane Rusije.

"U svim oblastima gde se nalazimo, gde neprijatelj pokušava da probije područje gde se nalaze specijalne snage 'Ahmat' i srodne jedinice, sistematski uništavamo neprijatelja. Počeli smo da uzimamo zarobljenike na svakom području, ukrajinski borci su počeli aktivno da se predaju", rekao je danas Alaudinov. 

On je dodao da ruske jedinice iscrpljuju ukrajinske formacije i uništavaju njihovu opremu.

"U ovom trenutku, u bilo kom području da se pojavi tehnika protivnika mi je palimo, uništavamo protivnika i polako iscrpljujemo njegove rezerve", ocenio je komandant "Ahmata". 

Istakao je da ruske snage dan i noć sprečavaju i odbijaju ukrajinske pokušaje prodora Oružanih snaga Ukrajine u Kurskoj oblasti.

"Situacija je prilično pod kontrolom. Imamo neprijatelja koji pokušava da probije područje gde se mi nalazimo danonoćno. Svi ovi pokušaji završavaju se uništenjem neprijatelja i spaljivanjem njegove opreme. Zato uništavamo neprijateljske rezerve", poručio je Alaudinov za TASS. 

SKOT RITER: FBI mi uzeo kutije pune arhive o američkim zločinima

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA