Najnovije

Šta posle Kurska?

Zapadni političari su u strahu zbog toga što postoji opasnost da se savezništvo po pitanju podrške Kijeva raspadne nakon što je toliko civila poginulo prilikom napada ukrajinske vojske na Kursku oblast, saopštava agencija „Blumberg“ pozivajući se na neimenovane zvaničnike.

Kako navodi agencija, pojedini političari su to i javno rekli upozoravajući da bi eskalacija mogla da odvuče ukrajinsku vojsku sa linije fronta.

Takođe, brojni zapadni političari su mišljenja da je Kijev izabrao pogrešno vreme da napadne Kursku oblast, a pored toga, postoji i određena doza nezadovoljstva kod saveznika Kijeva jer im nije jasna strategija koje ukrajinsko rukovodstvo primenjuje.

Prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, od upada ukrajinskih snaga 6. avgusta ukupno je likvidirano 2.860 ukrajinskih vojnika, uništen je 41 tenk, kao i 40 oklopnih transportera.
Operacija uništavanja jedinica Oružanih snaga Ukrajine se nastavlja.

Povodom napada na Kursku oblast oglasio se i predsednik Rusije Vladimir Putin koji je rekao da je kijevski režim izveo provokaciju, te da vrši neselektivno granatiranje civilnih meta.

Inače, taj napad se u Rusiji kvalifikovan kao teroristički čin koji je Kijev izvršio uz podršku kolektivnog Zapada.

Rusi uništili ukrajinsku 82. brigadu kod Kurska, druga jedinica se predala

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA