Najnovije

UPOZORENJE IZ MOSKVE: Odgovor na napad na nuklearku u Kursku biće momentalan

Povodom informacija da Kijev sprema napad na nuklearku u Kurskoj oblasti Rusije, Moskva upozorava da će odgovor na tu provokaciju biti žestok.

Ministarstvo odbrane Rusije upozorilo je danas da će Ruska Federacija momentalno i žestoko odgovoriti ukoliko Kijev realizuje svoje planove i na evropskom tlu dovede do radioaktivne katastrofe.

Kako prenose RIA Novosti, do nje bi moglo doći napadom na nuklearku u Kurskoj oblasti.

"Ako režim u Kijevu počne da sprovodi zločinačke planove usmerene na izazivanje katastrofe sa radioaktivnom kontaminacijom ogromnih teritorija u evropskom delu kontinenta, odmah će kao odgovor biti preduzete oštre vojne i vojno-tehničke mere. Takve akcije kijevskog režima uz podršku zapadnih pokrovitelja smatramo direktnim i očiglednim kršenjem međunarodne konvencije 'O suzbijanju akata nuklearnog terorizma'", navodi se u saopštenju.

Kako se dalje navodi, MO Rusije se ozbiljno odnosi prema informacijama koje stižu nezavisnim kanalima, a koje ukazuju da se kijevski režim sprema da napadne nuklearnu elektranu u Kurskoj oblasti. Cilj napada biće da se Rusija optuži kako je sama napala svoju elektranu kako bi imala opravdanje u očima javnosti za nove napade u Ukrajini.

Ovu tvrdnju potvrdilo je, podsetimo, poslednjih dana i više različitih izvora za RIA Novosti, koji su otkrili da se Ukrajinci spremaju da napadnu ne samo elektranu Kursk, već i Zaporožje u Zaporoškoj oblasti. 

Komandant specijalnih jedinica "Ahmata" Apti Alaudinov nedavno je takođe izjavio da je Kurska nuklearka i njeno zauzimanje bio jedan od ciljeva ukrajinskog prodora u Kursku oblast. Naime, Ukrajinci su planirali da zauzmu nuklearku još 11. avgusta, nakon čega su, navodno, hteli da pregovaraju.

MOSKVA IMA PORUKU ZA SRBIJU: Tiče se Kosova i Metohije

Izvor: Rt.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA