Najnovije

Vulin: Odlično znam šta zapadne službe rade u Srbiji, to su nam potvrdili i Kinezi i Rusi

Oni koji su protiv jadarita u Vladi Srbije ćute, ne smeju oni to baš glasno da kažu, kaže Vulin.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da apsolutno podržava politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića u mnogim stvarima, a naročito kada je u pitanju projekat Jadarit.

Vulin je u jutarnjem Dnevniku RTS-a, na konstataciju voditeljke da je javnost čula da u Vladi Srbije ima dosta šumova po ovom pitanju, istakao da ne bi reklo da su to šumovi, već upadljiva tišina.

"Oni koji su protiv jadarita u Vladi Srbije ćute, ne smeju oni to baš glasno da kažu, ali više ćute i ne žele da učestvuju u tome, misle ima neko drugi ko će se baviti time, naravno na prvom mestu ima neki Vučić pa nek se on bavi time, neka njega pljuju po ulicama, a mi smo, znate mudri, mi smo veliki političari, pravićemo se da se to ne dešava, mi se bavimo nekim važnijim stvarima od toga. Nema važnijih stvari u ovom trenutku od toga, jadarit je nešto što je Srbiji neophodno, prilika koju ne smemo da propustimo", istakao je Vulin.

Dodao je da je predsednik Vučić bio više nego pošten i da je rekao da ne zna dovoljno o toj temi i da hoće da sazna sve da bi mogao da donosi kvalifikovane odluke.

"On je imao hrabrosti da uđe među obične građane, među narod, a vidim da ga napada ovaj žuti ološ, a oni nemaju hrabrosti da izađu ni na sopstveni miting gde su njihove pristalice i ne smeju da govore pred njima. A Aleksandar Vučić dođe pred ljude koji i te kako imaju pitanja za njega i imaju pravo da pokažu svoj gnev i da kažu šta misle. Da, ja apsolutno podržavam politiku predsednika Vučića po pitanju projekta jadar, hoćemo da znamo šta je to, kakve to rizike nosi, ali hoćemo da znamo i kakve su koristi za Republiku Srbiju", naveo je Vulin.

Dodao je da iz posla kojim se ranije bavio kao šef BIA, ministar unutrašnjih poslova i odbrane, odlično zna šta strane zapadne službe rade u ovoj zemlji i odlično zna preko koga rade i zna da kad god Srbija ima neku priliku da napreduje, imamo na ulicama proteste, ljude koji se spremaju da nam pokažu šta je "obojena revolucija" i koji pokušavaju da na silu promene vlast.

"To su nam potvrdili i Kinezi i Rusi, najveće sile koje priznaćete neće baš da se igraju sa svojim obrazom i autoritetom pa da kažu nešto što nije istina", rekao je Vulin i dodao da "nije opoziciji problem jadarit, oni bi ga iskopavali, problem je što to treba da radi Aleksandar Vučić".

"Da li ćemo ili nećemo iskopavati jadarit, i ko će ga iskopavati to su pitanja o kojima ćemo govoriti u narednom periodu, ali bi bili potpuno neodgovorni prema sebi, svojoj deci, budućnosti Srbije da ne ispitamo tu mogućnost, bili bismo strašno neodgovorni i sutra bi nas proklinjale neke buduće generacije zato što nismo ispitali ili nismo uradili ono što smo morali i trebali da uradimo zbog njihove budućnosti", istakao je Vulin.

Dodao je da apsolutno podržava predsednika Vučića kada je u pitanju jadarit i da Vučić nije sam, bez obzira na to što mnogi, kako je naveo, "kalkulanti i oportunisti misle da su uvek pametniji od svih ostalih zato što ćute".

"Ne, oni nisu većina u narodu, a da li su većina u vladi videćemo kada se bude glasalo na tu temu", naveo je Vulin i istakao da građani Srbije veruju svom predsedniku.

ŠTA KAŽE STEJT DEPARTMENT O PROTESTIMA U SRBIJI? Ne čudi nas što je Rusija protiv, jure svoju agendu na srpskom tlu

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA