Najnovije

DAČIĆ I TADIĆ "ZAKRVILI": Ko je pretukao Panića i Vučića - jedan drugog nazivaju lažovima!

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić odbacio je tvrdnje Borisa Tadića o tome da nikada nije izdao nalog da bilo ko bude pretučen, kao netačne.
Dačić

Dačić

“Povodom izjave Borisa Tadića, želim jasno da ponovim, lažeš, Borise Tadiću. Miodrag Rakić mi je jasno i precizno preneo da je nalog Predsedništva meni i direktoru policije da ni po koju cenu učesnici skupa ne smeju da dođu do zgrade Radio-televizije Srbije, kao i da se upotrebe sva sredstva prinude prema svim učesnicima skupa. Čak su upotrebljeni i gumeni meci, a Žandarmerija je brutalno intervenisala, od čega je nastradao Ranko Panić", naveo je Dačić u izjavi. 

"Zbog svega toga, zbog tvoje naredbe, četiri godine nisam razgovarao sa Aleksandrom Vučićem, koji je sa pravom bio ljut, jer je i on, kao jedan od vođa opozicije, bio pretučen,” izjavio je Dačić.

Boris Tadić, nekadašnji predsednik, a danas lider Socijaldemokratske stranke rekao je prethodno kako su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izneli "notornu laž" na konferenciji za medije o tome da je izdao nalog Dačiću i Mikiju Rakiću da organizuju da Vučić bude pretučen u vreme kada je bio opozicija.

"Predsednik države i ministar policije optuže bivšeg predsednika države da je u vreme svog mandata dao nalog da bude pretučen tadašnji opozicionar, sadašnji predsednik države. I to javno iznese ministar policije koji je to bio i tada - da je on to organizovao po nalogu tadašnjeg predsednika države. Dakle, ne 'rekla-kazala', nego direktno to lično kažu u kameru. U normalnoj državi bi to bio skandal i goruća tema kojom bi se bavili ne samo mediji, nego i nadležni organi", naveo je Tadić, reagujući na izjavu Ivice Dačića.

Činjenica, kako kaže, da to danas u Srbiji prolazi neopaženo govori "u prilog jezivog nivoa propasti našeg društva u kom su očigledno nalozi za nasiljem do te mere normalizovani, da to više nije ni tema, a kamoli skandal".

"Dakle, nikada u svom životu, ni političkom, ni privatnom, nisam izdao nalog da bilo ko bude pretučen. Ovom besramnom laži su još jednom pokazali da su u svrhu političkih obračuna spremni na sve, osim da kažu istinu i da prihvate da nijedna monstruozna laž o bivšoj vlasti neće promeniti istorijske istine o njihovoj", poručio je Tadić.

Pročitajte OVDE šta ekonomista Branko Dragaš tvrdi o projektu litijum i aktuelnim vlastima

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA