Najnovije

DODIK: SPC čuvar srpskog nacionalnog identiteta

On je n obeležavanju krsne slave glada rekao da Prnjavor ima razloga da bude zadovoljan učinjenim, da beleži značajne rezultate i da je to grad koji garantuje sigurnost i budućnost.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je okupljanje oko Srpske pravoslavne crkve jedan od osnovnih elemenata postojanja, identiteta i kretanja srpskog naroda u budućnosti.

"Crkva čini sve da srpski nacionalni identitet kroz istoriju bude očuvan, tako i danas. Nema sumnje da svako okupljanje oko nekog praznika u crkvi, govori da smo sabrani, da znamo šta smo, ko smo i kuda idemo", rekao je Dodik u Prnjavoru gde je prisustvovao obeležavanju krsne slave grada.

On je rekao da Prnjavor ima razloga da bude zadovoljan učinjenim, da beleži značajne rezultate i da je to grad koji garantuje sigurnost i budućnost.

Dodik je istakao veoma dobru saradnju lokalne zajednice, republičkih vlasti i SPC, čestitavši slavu svim građanima i rukovodstvu grada.

Gradnja auto-puta i spajanje sa Srbijom prioritet i žila kucavica
Govoreći o izgradnju auto-puteva u Republici Srpskoj, Dodik rekao je da je prioritet i žila kucavica gradnja auto-puta od Doboja preko Modriče, Brčko distrikta i Bijeljine i spajanje sa Srbijom.

"Ubeđen sam, znajući šta radimo, da ćemo u narednih četiri do pet godina imati završen put od Doboja prema Modriči, od Modriče prema Brčko distriktu, od Brčko distrikta prema Bijeljini i dalje prema Rači. Siguran sam da će taj auto-put biti žila kucavica ne samo političke, već saobraćajne integracije čitave Republike Srpske", istakao je Dodik.

Dodik je rekao da je sledeća faza gradnja brze saobraćajnice od Sarajeva prema Beogradu, ali da ovaj projekat koče nadležni u Federaciji BiH.

"U sledećoj fazi ono što planiramo jeste da se izgradi auto-put ili brza saobraćajnica koja povezuje sva naša važna mesta na istoku. Auto-put Sarajevo-Beograd koji obuhvata Republiku Srpsku se već gradi, a to je od Rače do Bijeljine i ugovoreno je sa kineskom kompanijom od Bijeljine do Brčko distrikta i iz Brčko distrikta taj auto-put treba dalje da ide prema Tuzli i Sarajevu", rekao je Dodik.

On je naglasio da u Federaciji tuzlanske i sarajevske vlasti imaju različit pogled kuda taj auto-put treba dalje da ide. Tuzla traži da se to spaja na Doboj, a druga vlast traži da to ide preko Živinica ka Zenici.

NAJNOVIJE INFORMACIJE SA KURSKOG FRONTA: Evo šta se tamo dešavalo do 16 časova danas

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA