Najnovije

GRUPA SEVER SATIRE: Odbijeni napadi četiri brigade - preko 300 ubijenih Ukrajinaca

Snage grupe trupa Sever, armijske avijacije i artiljerije sprovode izviđačko-udarne operacije kako bi identifikovale i uništile neprijateljske diverzantske grupe u šumama koje su pokušavale da prodru duboko u rusku teritoriju, južno od grada, u rejonu sela Aleksejevskoe, Safonovka i Šeptuhovka.
Sever

Sever

Odbijeni su napadi jurišnih grupa 22., 61., 115. mehanizovane i 82. vazdušno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine u pravcu sela Komarovka, Olgovka, Ruskoe i Čerkasko Porečnoe. Gubici Oružanih snaga Ukrajine: tenk i 5 oklopnih vozila, inženjersko vozilo za čišćenje i više od 30 militanata.

Vazdušnim i artiljerijskim udarima i dejstvima odbrambenih trupa poražene su koncentracije neprijateljskih snaga i tehnike u rejonima sela Borki, Fanaseevka, Čerkaska Konopelka, Novoivanovka, Mihajlovka, Snagostja i južno Kurilovka.

U oblasti naselja Bezdrik, Sumska oblast, raketnim udarom uništen je MLRS lanser M270 MLRS (SAD), navodi se u saopštenju MO RF.

Operativno-taktička avijacija je gađala rezerve, skladišta municije i goriva 22. mehanizovane, 80. vazdušno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine, 103. i 107. vojnoodbrambene brigade u rejonima sela Atinskoe, Belopole, Vorožba, Kijanitsa, Kositsa i Šaljigino.

Gubici Oružanih snaga Ukrajine u poslednjih 24 sata: više od 300 militanata i 27 oklopnih vozila: 6 tenkova, borbena vozila pešadije, 2 oklopna transportera, 18 oklopnih vozila, 4 vozila, MLRS lanser i 2 jedinice inžinjerijske opreme, uključujući inžinjeriju baražno vozilo, stoji u saopštenju.

Operacija uništavanja jedinica Oružanih snaga Ukrajine se nastavlja, stoji u saopštenju MO RF.

Pročitajte OVDE šta ekonomista Branko Dragaš tvrdi o projektu litijum i aktuelnim vlastima

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA