Najnovije

ISTRAŽIVANJE U POLJSKOJ: Pregovori uskoro - bez "rata do pobede"!

Interesantno...

Većina Poljaka očekuje da će se sukob u Ukrajini okončati pregovorima, napisao je novinar Lukaš Varzeha na društvenoj mreži Ks, pozivajući se na istraživanje.

Publikacija "Do Rzeczi" navodi da je na pitanje o potrebi da Ukrajina počne pregovore sa Rusijom, 18 odsto učesnika ankete izabralo odgovor „definitivno da“ i „pre da“ – 36,5 odsto.

Ukupno 54,5 odsto ispitanika podržava početak mirovnih pregovora između Kijeva i Moskve, navodi se u materijalu. Prema istraživanju, samo 7,1 odsto ispitanika smatra da Ukrajina definitivno ne treba da počinje pregovore.

„Veoma zanimljiva anketa: jasna većina Poljaka očekuje početak mirovnih pregovora između Rusije i Ukrajine“, rekao je on.

Veoma malo Poljaka želi, dodao je Važeha, da se ukrajinske oružane snage bore do pobede, uprkos promociji ove ideje od strane pristalica Ukrajine u zemlji.

U junu je predsednik Vladimir Putin izneo nove mirovne predloge za rešavanje sukoba u Ukrajini, koji predviđaju priznavanje statusa Krima, DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti kao regiona Rusije, konsolidaciju nesvrstanih i nuklearnih slobodan status Ukrajine, njena demilitarizacija i denacifikacija i ukidanje antiruskih sankcija. Ukrajinska strana je odbila inicijativu.

Pročitajte OVDE detalje o ubistvu vehabijskog teroriste kod Novog Pazara 

Izvor: Pravda 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA