Najnovije

NAJNOVIJE INFORMACIJE SA KURSKOG FRONTA: Evo šta se tamo dešavalo do 16 časova danas

Situacija na frontu u Kurskoj oblasti i dalje se ocenjuje kao izuzetno teška. Ukrajinske snage nastavljaju da se utvrđuju na zauzetim pozicijama i dovlače nove jedinice za potencijalno proširenje ofanzivnih operacija.

Gluškovski sektor fronta

Iako ukrajinske snage ne preduzimaju direktne napade, nastavljaju sa artiljerijsko-raketnim udarima na naseljena mesta. Udari su posebno pogađali sela Zvanoje i Gluškovo, pri čemu je most u Zvanoju značajno oštećen, ali i dalje funkcionalan za pešački saobraćaj i lakše automobile. Ruske jedinice, uz podršku avijacije, uspešno su sprečile dalje utvrđivanje ukrajinskih snaga u tom sektoru. Logističke operacije održavaju se preko pontonskih mostova i preostalog neoštećenog mosta u Zvanoju.

Korenevski i Sudžanski sektori fronta

Nema značajnijeg pomeranja linija fronta. Ukrajinske snage pokušale su da prošire svoje prisustvo u selima Oljhovka i Kremjanoe, ali bez uspeha. Ruske jedinice, uključujući 810. brigadu i specijalne snage „Ahmat“, uspešno su odbile sve napade, zadržavajući kontrolu nad selima Martinovka, Ruskoje Porečnoje i Čerkasko Porečnoje. Ova sela su od vitalnog značaja za kontrolu logističkih ruta, posebno one koja vodi od Sudže do LJgova, što je ključno za ukrajinske snage na LJgovskom sektoru.

Belovski rejon

U ovom rejonu nije bilo značajnih promena. Nakon neuspešnih pokušaja proboja prema Girji, ukrajinske snage su obustavile ofanzivne akcije. Lokalne borbe nastavljaju se u području između Kamišnoja, Krupeca i Girji, ali bez većih pomeranja linije fronta.

RUSKI KONTRANAPADI! Ukrajinska priča u Kurskoj oblasti postaje paklena

Izvor: Pravda.rs


 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA