Najnovije

PUCAJU SVE LINIJE U KURSKOJ OBLASTI: Ukrajinska armija nije uspela da formira rezerve, javlja Gardijan

Kurska oblast — Ukrajinske snage su se našle u kriznom položaju na granici sa Kurskom oblašću, suočene sa nedostatkom vojske i rastegnutim linijama odbrane, prenosi The Guardian.

Ukrajinska vojska nije uspela da formira dovoljno rezervi za rotaciju trupa, što ih je primoralo da pojačaju odbranu sa onim što imaju na raspolaganju.

U ovakvim uslovima, ukrajinske snage moraju da deluju u veoma složenim okolnostima. Rastegnute linije odbrane znače da će ukrajinska vojska morati da se ukopa kako bi zadržala svoje pozicije. 

Međutim, čak i to možda neće biti dovoljno da se odupru rastućem pritisku ruske vojske, koja nastavlja da dovlači artileriju i sisteme za radioelektronsku borbu u region, što predstavlja ozbiljnu pretnju za ukrajinsku armiju.

Britanski medij ističe da će ukrajinskim snagama biti teško da zadrže odbranu, s obzirom na aktivne operacije ruskih izviđačkih dronova, artilerije i raketnih kompleksa, dok ruska armija nastavlja sigurno napredovanje na Donbasu. 

Situacija postaje sve kritičnija za ukrajinske snage, a njihovi budući koraci će zavisiti od sposobnosti da zapuše rupe u odbrani.

MUP OTKRIO ZAŠTO JE UBIJEN VEHABIJA SENAD: Specijalci nisu imali nikakvog izbora

Izvor: Pravda.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA