Najnovije

Pucao tri puta na policiju: Dačić otkrio detalje kako je vehabija ubijen kod Novog Pazara

Dačić je otkrio da se Ramović krio u selu Hotkovo kod Novog Pazara u kući svog zeta koji se nalazi na odsluženju zatvorske kazne u Nišu

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je policija tragala za Senadom Ramovićem Becanom koji je noćas u sukobu s policijom ubijen, nakon terorističkog napada ispred izraelske ambasade u Beogradu.

Kako je naveo, informacija gde se Ramović nalazi došla je iz obaveštajnih krugova najbližih njemu.

Dačić je otkrio da se Ramović krio u selu Hotkovo kod Novog Pazara u kući svog zeta Aldina Birčovića koji se nalazi na odsluženju zatvorske kazne u Nišu.

"To je njegovo selo, ali nije bio u svojoj kući, već kod onih koji su mu pomagali u skrivanju, nadležnim državnim organima kazali su lokaciju gde se nalazi", rekao je on za televiziju Prva dodajući da im je to bila neka vrsta sigurne kuće.

Prema njegovim rečima, Ramović je odigrao ključnu ulogu u radikalizovanju Miloša Žujovićaa, koji je 29. juna samostrelom teško ranio policajca Miloša Jevremovića, ali i L.B. iz Sombora koji je uhapšen.

Dačić je kazao i da je Ramović pružao otpor policiji i ranije kada je hapšen još 2007. godine.

"On je i prošli put kada su vršeni pretresi pretio je pripadnicima MUP da će pucati ukoliko uđu u njegovu kuću", kazao je ministar.

Kako je dodao, sinoć je prilikom hapšenja pružio otpor, ispalio 3-4 hica prema policiji, nakon čega su ga pripadnici SAJ-a likvidirali.

"Na neki način, to je nastavak prethodnih akcija koje smo imali nakon terorističkog akta u Beogradu, sagledavajući pokret vehabija i opasnost koja postoji", zaključio je ministar.

NOVI ŠOK ZA RUSKU ARMIJU! Ukrajinci srušili još jedan most u Kurskoj oblasti, ovo ne valja (VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA