Najnovije

RUSI ZAUZELI NIKOLAJEVKU I ŽURAVKU: Pada i Novoželnoje!

Ruska vojska nastavlja uspešne operacije na pokrovskom pravcu u DNR. Dan ranije je objavljeno da ruske snage imaju još desetak kilometara do najvećeg logističkog čvorišta ukrajinske vojske u Donbasu. Ali na ovoj teritoriji postoje uporišta ukrajinskih snaga, na koje ruske trupe trenutno jurišaju.

U protekla 24 časa jurišne grupe ruske vojske uspele su da zauzmu naselja Nikolajevka i Žuravka. Sada im je cilj Selidovo, koje je udaljeno nešto više od kilometra. Paralelno, Oružane snage Rusije su već počele da se bore u selu Novoželnoje, gde ukrajinska odbrana nije organizovana. Prema više izvora, navodi se da je Novoželnoje već u ruskim rukama.

Uspehe ruske vojske potvrđuju i ukrajinski izvori. Štaviše, akcenat je stavljen ne samo na nedostatak rezervi koje je komanda Oružanih snaga Ukrajine poslala u avanturu u Kurskoj oblasti, već i na nizak kvalitet komandovanja snagama.

Konkretno, izvor Deep State koji radi za Glavnu obaveštajnu upravu ukrajinskog Ministarstva odbrane primećuje da su se ruske trupe već približile autoputu koji od Karlovke vodi ka Pokrovsku. Selidovo se nalazi južno od ove saobraćajne arterije.

Oficiri ukrajinske vojske priznaju da neće moći da organizuju novi front ispred ruskih jedinica koje napreduju. Tempo napredovanja Oružanih snaga Rusije je previsok. Jurišne grupe upadale su u naseljena područja bukvalno odmah za ukrajinskim jedinicama, koje su bile u povlačenju.

Podsetimo, ukrajinski vojni eksperti su ranije predvideli da će ruska vojska stići do Pokrovska najkasnije u septembru. Međutim, poslednjih dana ove prognoze su ozbiljno revidirane. Sada u Kijevu ne isključuju da bi juriš na grad, koji je strateški važan za odbranu Ukrajine u Donbasu, mogao da počne već u avgustu.

Izvor: Tv Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA