Najnovije

EVROPSKI STANDARD IDE U PARAMPARČAD: Nemci sve manje kupuju - opšta depresija!

Raspoloženje u nemačkoj maloprodaji se znatno pogoršalo u julu, zaključak je danas objavljenog izveštaja Instituta za ekonomska istraživanja IFO iz Minhena. Vrednost indeksa koji meri poslovno raspoloženje među trgovcima na malo u Nemačkoj je u julu pala sa junskih minus 19,5 poena na minus 24,5 poena.

Prodavci su nešto više pesimistični kada govore o svojoj trenutnoj poslovnoj situaciji, a njihova očekivanja za naredne mesece su dodatno pogoršana.

Nepovoljan razvoj poslovanja beleže trgovci biciklima, električnom robom i elektronskim kućnim aparatima, kao i apoteke.

Prodavci hrane i automobila takođe su bili manje zadovoljni nego u junu, a posebno nezadovoljstvo vlada među prodavcima bicikala, odeće, nameštaja i opreme za domaćinstvo.

Prema mišljenju stručnjaka IFO Patrika Hepnera, malo je verovatno da će nemačka maloprodaja bolje poslovati i u drugoj polovini 2024. godine.

Kako se navodi, 54,1 odsto nemačkih trgovaca na malo je u drugom kvartalu 2024. prijavilo slabiju potražnju, a na nedostatak kvalifikovanih radnika se žali 32,1 odsto anketiranih.

Pročitajte OVDE o naoružavanju našeg regiona

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA