Najnovije

LAVROV OŠTRO O DIVERZIJAMA NA SEVERNOM TOKU: Nemačka će morati da odgovori na sva pitanja!

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da Nemačka mora da odgovori na sva pitanja u vezi sa eksplozijama na Severnom toku 1 i 2, prenosi Tanjug.
Lavrov

Lavrov

- Insistiraćemo na transparentnoj međunarodnoj istrazi - istakao je Lavrov za moskovski list Izvestija.

On smatra da je "za Berlin sramotno da prećutno prihvati kako je zemlja lišena dugoročne osnove za ekonomsko i energetsko blagostanje".

Direktor trećeg evropskog odeljenja u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova Oleg Tjapkin izjavio je prethodno da je Rusija zvanično uputila prigovor Nemačkoj zbog načina na koji je vođena istraga o eksplozijama na Severnom toku i da traži pregovore o ispunjavanju međunarodnih obaveza Berlina u borbi protiv terorizma. On je za RIA Novosti rekao da su nemačke vlasti stavile na poternicu jednog od navodnih izvršilaca terorističkih akata u Baltičkom moru, koji ima ukrajinsko državljanstvo.

- Sudeći po tome što su nemački mediji dugo i metodično propagirali tezu da ovi pojedinci nisu povezani ni sa jednom državom, nemačka istraga će biti zatvorena bez identifikacije pravih nalogodavaca eksplozija na Severnom toku - smatra Tjapkin.

Eksplozije na dva gasovoda preko kojih je Rusija snabdevala Evropu gasom, Severni tok 1 i Severni tok 2, dogodile su se 26. septembra 2022. godine.

Pogledajte OVDE udare ruskih dronova na desnoj obali Dnjepra

Izvor: Tanjug

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA