Najnovije

SAKRILI SE U ŠUMI, ALI: Otkriveni dronovima - uništeni haubicama "Gjacint-B"

Na Orehovskom pravcu u Zaporožju, posada 152 mm haubice „Gjacint-B“ 42. gardijske motorizovane divizije iz sastava grupe trupa Dnjepar, u protivbaterijskoj borbi, uništila je vučeni top zapadne proizvodnje Oružanih snaga Ukrajine kamufliran u šumskom pojasu.
Gruv, bejbi!

Gruv, bejbi!

Cilj je otkriven vazdušnim izviđanjem i nalazio se na više od 20 km od linije fronta. Artiljerci su brzo uperili top u identifikovani cilj i brzom paljbom ga uništili, stoji u saopštenju ruskog ministarstva odbrane.

„Mislim da su uradili odličan posao. Stavili su metu u to područje. Uradili su veoma dobar posao. Ispostavilo se da je uočeno ukupno pet jedinica, ali su tri bile tačno na meti“, rekao je komandir topova sa pozivnim znakom „Kisli“.

Otkrivanje neprijatelja, kao i dalje prilagođavanje haubičke vatre, izvršeno je uz pomoć sredstava vazdušnog izviđanja jedinica bespilotnih aviona formacije. Uništeno je nekoliko NATO haubica M777, navodi se u saopštenju i dodaje da nije moguće precizno utvrditi broj uništenih neprijateljskih haubica.

Posade vučenih haubica kalibra 152 mm „Gjacint-B“ danonoćno nanose precizne udare na neprijateljske položaje, ističe se u saopštenju MO RF.

Pročitajte OVDE kako Zapad naoružava naš region i neprijateljske faktore oko Srbije

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA