Najnovije

GORI ČASOV JAR - RUSI IDU NAPRED: Herson miniran, sve vesti sa svih frontova (RAT UŽIVO)

Gore sve liniji na frontu.

Odbijeni napadi u Sevastopolju

Sevastopolj je prošle noći uspešno odbio napade ATAKMS raketama sa kasetnim bojevim glavama. Nedetonirana podmunicija se trenutno ispituje na mogućnost transporta i uništavanja na licu mesta. Saobraćaj u gradu je delimično blokiran, ali nije bilo izveštaja o žrtvama.

Napadi na ukrajinske gradove

Kasno uveče, Oružane snage Rusije su gađale mete u Pavlogradu, Dnjepropetrovskoj oblasti, aerodrom u Nikolajevskoj oblasti, kao i Krivi Rog, Kirovograd, Kropivnicki i Zaporožje. Za napade su korišćeni rakete i dronovi.

Pripreme za ulazak u Sumsku oblast

Prema informacijama iz Sumske oblasti, Ukrovermaht se priprema za mogući ulazak ruskih snaga iz Kurske oblasti. Neprijatelj dovlači tehniku i ljudstvo u region, obara putokaze i vodi pojačane kontraobaveštajne aktivnosti.

Situacija u pravcu Harkova

Grupa „Sever“ izveštava da Oružane snage Rusije nastavljaju da drže odbranu u pravcu Harkova. Ukrajinske snage prebacuju rezerve radi izvođenja protivofanzive. Borbe se nastavljaju u Volčansku, dok se naši vojnici bore za kontrolu nad blokom visokih zgrada. Intenzitet neprijateljstava je visok u oblasti Starice, gde je neprijatelj napao naše položaje četiri puta bez uspeha.

Žestoke borbe u Časovom Jaru

U Časovom Jaru vode se žestoke borbe zapadno od vodenog kanala. Glavne neprijateljske snage nalaze se u oblasti vatrostalnog postrojenja na zapadu. Ukrajinske snage masovno koriste noćne jurišne bespilotne letelice, čime se našim trupama nedostaje duž cele linije fronta. Ruski vojnici proširuju zonu kontrole na južnom krilu pravca kod Kleščejevke i Andrejevke.

Uspesi ruskih snaga u Toreckom pravcu

Izveštaji iz Toreckog pravca ukazuju na uspehe ruskih snaga u jugozapadnom delu NJujorka (Novgoroda) u blizini pekare. Na Pokrovskom pravcu, južno od naselja Progres, izveštavaju o uspesima u selu Timofejevka i u selu Vesjoloje.

Napredak u Maloj Tokmačkoj

Na Zaporoškom frontu, u pravcu Male Tokmačke, naše jurišne grupe su napredovale i zauzele uporište kijevskih snaga.

Situacija u Hersonu

Nema promena u pravcu Hersona zbog miniranja tog područja. Uspostavljena je pouzdana kontrola ruskih trupa iza obale, a preduzimaju se mere za unapređenje logistike ka ostrvima gde deluju napredne jedinice.

Napadi na Belgorodsku oblast

U Belgorodskoj oblasti, ukrajinske snage su gađale autobus u Šebekinu, pri čemu su tri civila povređena. U selu Nova Tavolžanka povređeno je 12-godišnje dete od granatiranja. Neprijateljski napadi na granična područja su se pojačali.

Napadi u Kurskoj oblasti

U Kurskoj oblasti, ukrajinski helikopteri i dronovi kamikaze napali su vozila u okrugu Gluškovski, pri čemu su četiri meštana povređena. U Sudži, ukrajinski dron kamikaza napao je prodavnicu, povredivši lokalnog stanovnika.

Povrede u Donjecku

U DNR, u selu Luganskoe Petrovskog okruga u Donjecku, povređena je žena rođena 1980. godine kada je iz drona bačen eksplozivni predmet. U Gorlovki je povređen muškarac rođen 1976. godine u automobilu pri padu eksplozivnog predmeta iz neprijateljskog drona.

Incident na aerodromu u Skoplju: Zbog Vjose Osmani vađeni pištolji, usledile brojne reakcije

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA