Najnovije

MAKEDONCI NA AERODROMU "MALTRETIRALI" OSMANIJEVU: Ovo je istina, oglasili se bezbednosna služba

TAV Makedonija, bezbednosna služba skopskog aerodroma, demantovala je tvrdnje da je njihov službenik pokušao da uzme telefon od predsednice privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani.

"Kategorično odbacujemo navode da je naš službenik iz sektora bezbednosti pokušao da oduzme telefon. NJen telefon je zatražen radi obaveznog bezbednosnog pregleda putem skenera", saopšteno je iz TAV Makedonije na tvrdnje iz kancelarije Osmanijeve.
Pozivajući se na dokumente ECAC-a i Bečku konvenciju navode da su od kontrolnog pregleda izuzeti samo zvanični gosti Vlade Republike Severne Makedonije o čemu obaveštenje dobija operater aerodroma.

U slučaju Osmanijeve, sudeći prema saopštenju TAV Makedonija, takvo obaveštenje nije dobijeno, a prethodno je i makedonski MUP saopštio da su bezbednosne službe aerodroma u Skuplju postupile u skladu sa svojim ovlašćenjima.

Iz kancelarije Osmanijeve je, međutim, u međuvremenu saopšteno da, nakon što je ona ušla u avion, skopski aerodrom nije dozvolio poletanje za LJubljanu duže od sat vremena pod izgovorom da aerodrom u LJubljani nije spreman za sletanje.

"Ali, dodaje se u reagovanju, kancelarija Osmanijeve je kontaktirala slovenačku stranu odakle im je rečeno da to nije tačno i da bi avion mogao da sleti u zakazano vreme", tvrdi se u saopštenju iz kancelarije Osmanijeve, koje je potpisao savetnik za medije Bekim Kupina, preneli su skopski mediji.

On tvrdi da je ponašanje rukovodstva i zaposlenih na makedonskom aerodromu bilo suprotno sa, kako se navodi, "međunarodnom praksom, prema kojoj su šefovi država kada putuju zaštićeni diplomatskim privilegijama i imunitetima".

Tvrdi i da je obezbeđenje skopskog aerodroma pokušalo je da uzme lični telefon Osmanijeve, ali da ona to nije dozvolila jer bi to, kako kažu, bio težak prekršaj.

Takođe tvrde da je službenik na aerodromu pokušao, kako navode, "da fizički gurne Osmanijevu, primoravajući kosovsku policiju da reaguje". Ne navodi se, međutim, na koji je način tzv. kosovska policija bila primorana da reaguje.

Kupina dodaje da je prtljag Osmanijeve protivno pravilima oduzelo osoblje aerodroma.

"Bahato i nasilničko ponašanje zvaničnika na skopskom aerodromu je bez presedana i nikada se nije desilo ni na jednom putovanju predsednika bilo gde u svetu“, navodi se, između ostalog, u reagovanju Kupine, prenosi Tanjug.

ŠPIJUNSKA ORGANIZACIJA CIA! Bivši obaveštajac izneo nove informacije

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA