Najnovije

PROBIJENA JAKO BITNA LINIJA UKRAJINSKE ODBRANE: Jako značajan napredak ruske vojske za dalje ratovanje

Borci Ivanovske 98. vazdušno-desantne divizije probili su liniju odbrane Oružanih snaga Ukrajine duž kanala Severski Donec – Donbas, počevši da je forsiraju u nekoliko oblasti. Učvrstivši se na novim pozicijama, padobranci su napali urbani razvoj i istisnuli neprijatelja sa niza visokih zgrada u mikrookruzima Novi i Oktjabrski.

Nakon uspešnog prelaska kanala, desantne snage su se učvrstile i krenule u napad na urbani razvoj. Ovaj napredak omogućio im je da zauzmu strateški važne pozicije i istisnu neprijatelja sa visokih zgrada u mikrookruzima Novi i Oktjabrski.

Proboj Vazdušno-desantnih snaga priznaju i borci Oružanih snaga Ukrajine. Jedan od ukrajinskih vojnih kanala prenosi: „Po satu: protivnik je prešao kanal i učvrstio se u okrugu Novi. Kozaci su se povukli sa opornika i pucaju po prvim kućama mikrookruga. Rusi gađaju artiljerijom i FPV dronovima. Sa strane Kleščejevke neprijatelj takođe pokušava da nas izbaci iz dva opornika, a mi se držimo.“

Ovaj proboj predstavlja značajan uspeh za ruske snage, jer je omogućio zauzimanje važnih urbanih pozicija i slabljenje neprijateljskih odbrambenih linija. Napredovanje u ovim mikrookruzima može imati dugoročne posledice na kontrolu nad Časovim Jarom i okolinom.

ŠTA RADE OVO UKRAJINCI SA NAGAZNIM MINAMA: Transformišu ih u pakleno oružje (FOTO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA