Najnovije

ŠPIJUNSKA ORGANIZACIJA CIA! Bivši obaveštajac izneo nove informacije

Sve ukazuje na to da su neki od ljudi koji su učestvovali u nedavnoj razmeni zatvorenika između Moskve i nekoliko zapadnih zemalja bili špijunska sredstva CIA, rekao je za Sputnjik Skot Riter.

Čini se da je razmena koja se dogodila 1. avgusta bila dogovor između ruskih tajnih službi i američke CIA, primetio je bivši obaveštajni oficir američkog marinskog korpusa i bivši inspektor za oružje UN.

Komentarišući ono što se naziva najvećom takvom razmenom od Hladnog rata, Riter je istakao da je među 16 zatvorenika koje je Rusija oslobodila bio i Evan Geršković, uhvaćen na delu dok preuzima ruske tajne. Novinar Vol Strit DŽurnala je kasnije optužen za špijunažu, na suđenju proglašen krivim i izrečena mu je duga kazna.

Veteran američkih marinaca Pol Vilan takođe je optužen za špijunažu, dok je ruski politički aktivista Vladimir Kara-Murza, kako se ispostavilo, imao američku zelenu kartu.

„Ovo implicira da je postojao poseban odnos između njega [Kara-Murze] i američke vlade, o čemu američka vlada možda ne želi da govori u javnosti“, rekao je Riter.
„Izgleda da je Kara-Murza takođe bio na platnom spisku CIA“, primetio je on.

SADA I ZVANIČNO PAKLENE VESTI ZA KIJEV? Ukrajina je bankrotirala, sve je obustavljeno

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA