Najnovije

VRLO ZANIMLJIVO: Ambasadori Kvinte poručili Kurtiju - Ne podržavamo!

Ambasadori zemalja Kvinte u Prištini sastali su se danas sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, a nakon sastanka američki ambasador DŽefri Hovenijer rekao je da su obavestili Kurtija da vlade zemalja Kvinte, u konsultaciji sa NATO-om ne mogu da podrže bilo kakvu promenu sadašnjeg statusa mosta na Ibru.

"Mi, predstavnici Francuske, NJemačke, Italije, Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država sastali smo se sa Kurtijem da ga obavestimo da naše vlade u konsultaciji sa NATO-om ne mogu da podrže bilo kakvu promenu trenutnog statusa mosta u Mitrovici u ovom trenutku", rekao je Hovenijer, prenosi Reporteri.

Kako se navodi do sastanka ambasadora Kvinte sa Kurtijem je došlo nakon duže rasprave Prištine i EU oko tog pitanja.

Portparol EU Peter Stano izjavio je ranije da bi to pitanje trebalo rešavati samo u dijalogu, dok je specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak prošlog meseca podsetio da je otvaranje mosta u Kosovskoj Mitrovici predmet dva sporazuma postignuta tokom dijaloga.

Sa tim se složio i komandant Kfora Ozkan Ulutaš koji je takođe rekao da svaka odluka u vezi sa mostom u Kosovskoj Mitrovici mora da se donese u okviru dijaloga uz posredovanje EU.

ZADNJI TRZAJI UKRAJINSKE VOJSKE: Pogledajte na koji način prevoze svoje vojnike

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA