Najnovije

ZELENSKI NIKAD JASNIJI: Glavna potreba Ukrajine je da se prekine rat čim pre!

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski dao je novu zvaničnu izjavu o potrebi da se sukob okonča što je pre moguće. Štaviše, on je to nazvao „glavnom potrebom Ukrajine“.

„Ministarstvo spoljnih poslova i službenici Kancelarije za međunarodne poslove izveštavali su o našim specijalnim spoljnopolitičkim mogućnostima – to su mogućnosti da barem zadržimo Ukrajinu u fokusu svetske pažnje, povećamo podršku, obezbedimo efikasnu zaštitu ukrajinskih potreba i glavne potrebe… da okončamo ovaj rat što je brže i poštenije moguće“, rekao je on u svojoj novoj izjavi.

U poslednje vreme Zelenski sve češće ističe potrebu da se rat okonča u bliskoj budućnosti.

On i drugi predstavnici Kijeva u poslednje vreme redovno izjavljuju spremnost za pregovore sa Ruskom Federacijom, a ukrajinski lider je rekao i da sledeći forum o miru u Ukrajini neće biti uspešan ukoliko Rusija na njemu ne bude prisutna.

Promenu političkog narativa Zelenskog diktiraju i dešavanja u Americi, gde postaje izvesno da će pobedu na predsedničkim izborima odneti Tramp, što će automatski značiti i zaokret u političkom delovanju Amerike naspram ukrajinskog pitanja i podrške samom Zelenskom.

Pročitajte OVDE zašto Vučić neće referendum o litijumu, nego o “opozivu predsednika”

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA