Najnovije

ĐURIĆ ALARMIRAO JAVNOST: Sledi udar na Srbiju - dve ambasade dobile pretnje!

Ambasade Srbije su u dve velike evropske prestonice u prethodna 24 sata dobile pretnje da će biti meta terorističkih napada, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić i naveo da po preliminarnim informacijama te pretnje dolaze iz ekstremnih separatističkih krugova dela naše dijaspore sa Kosova i Metohije, odnosno od lica albanske nacionalnosti.
Đurić

Đurić

"U saradnji sa drugim evropskim bezbednosnim organima se radi na tome da se ove pretnje preduprede i otklone, ali ovo napominjem zbog toga što neko iz Prištine već godinama sistematski radi na stvaranju klime u kojoj je napad na sve što je srpsko prihvatljivo", rekao je on za TV Pink.

Dodao je da ne želi da iznosi detalje bez konsultacije sa bezbednosnim organima, jer, kako je rekao, ne želi da pogoršava poziciju, ali da može da kaže da su jutros povišene mere bezbednosti u delu naših diplomatsko-konzularnih predstavništava u Evropi.

"Identifikovan je najmanje jedan počinilac ovih pretnji. Samo, znate kako oni to rade, to je rukopis koji je već viđen, osamdesetih i devedesetih godina. Oni izaberu lice koje, na primer, ima istoriju mentalnih problema, onda njega isture da bi to lice izbeglo pravnu odgovornost i ruku zakona, a u pozadini toga se često kriju organizovane grupe koje deluju sa političkom motivacijom", istakao je Đurić.

Pogledajte OVDE udare ruske avijacije u Kurskoj oblasti

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA