Najnovije

DNJEPAR PREPUN TELA UKRAJINSKIH VOJNIKA: U vodi u Hersonu pronađena opasna bakterija

Situacija sa vodom u gradu Hersonu, koji drže Ukrajinci je kritična, u njoj je bakterija opasna po život, upozorava ruska strana.

Guverner Hersonske oblasti Vladimir Saljdo upozorio je danas da je u vodi u gradu Hersonu, koji je pod kontrolom Oružanih snaga Ukrajine, pronađena bakterija izuzetno opasna po ljudsko zdravlje, prenose RIA Novosti.

Kako se navodi, do širenja infekcije došlo je zbog kvara sistema za prečišćavanje i zbog toga što je reka Dnjepar, koja prolazi kroz tu oblast, prepuna tela ukrajinskih vojnika.

Saljdo, stoga, danas upozorava da ne treba koristiti vodu Dnjepra, čak ni za tehničku upotrebu, kupanje ili ribarenje.

Prema njegovim rečima, infekcija je pronađena u gradu koji kontroliše Kijev, dok je na levoj obali reke Dnjepar, na kojem se nalaze ruske snage, za sada nema. 

"Komsomoljska pravda" podseća da je u gradu Hersonu primećen porast broja obolelih od kolere, od čega je određeni broj ljudi već umro. RIA Novosti su u junu pisale da u gradu vlada epidemija ove bolesti, što je tada potvrdio i Saljdo. 

"Komsomoljska pravda" dodaje da nezvanične ruske snage u regionu potvrđuju da je kolera pronađena i u vodi u Hersonu, kao i da su od nje umrli neki ukrajinski vojnici.

SADA JE ZVANIČNO! Rusija oslobodila NJujork

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA