Najnovije

Kenedi Mlađi razmatra da odustane od kandidature i pruži podršku Trampu

Republikanski kandidat je prethodno tražio od Roberta Kenedija Mlađeg da mu se pridruži.

Nezavisni kandidat na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Robert F. Kenedi Mlađi razmatra da prekine predizbornu kampanju kako bi se pridružio kampanji kandidata Republikanske partije Donalda Trampa, izjavio je Kenedijev kandidat za potpredsednicu Nikol Šahanan.

Šahanan je rekla da ona i Kenedi, kao nezavisni kandidati, rizikuju da za njih glasaju potencijalni Trampovi glasači, što bi dovelo do, kako je navela, rasipanja glasova i "otvaranja puta do pobede" kandidatu Demokratske partije Kamali Haris, prenosi Rojters.

"Možemo i da odmah odustanemo i udružimo se s Donaldom Trampom", rekla je ona, ali nije precizirala kada će Kenedi i ona doneti definitivnu odluku.

Kenedi je ranije danas poručio da je spreman da razgovara s liderima "bilo koje političke stranke" kako bi ostvario ciljeve ka "kojima je stremio tokom 40 godina svoje političke karijere".

Kenedi je prethodno nastojao da bude kandidat Demokratske stranke, ali se odlučio za nezavisnu kandidaturu.

Pozivajući se na zvaničnike iz Kenedijeve kapmanje, "Vašington post" je prošlog četvrtka objavio da je bivši demokrata tražio sastanak s Harisovom kako bi razgovarao o mogućnosti da služi u njenom kabinetu. 

Istog dana, Kenedi Mlađi je u objavi na Iksu napisao da bi demokratska stranka Harisove bila "neprepoznatljiva" za njegovog slavnog strica i oca, da nije u skladu s njegovim vrednostima. "Ne planiram da podržim Harisovu za predsednicu. Planiram da je pobedim", zaključio je Kenedi.

Prema poslednjem istraživanju Ipsosa, Kenedi ima podršku među oko četiri odsto američkog biračkog tela.

Tramp je tražio od Kenedija da mu se pridruži, dok tim kampanje Kamale Haris nije o tome pregovarao s Kenedijem, navodi Rojters.

NAVLAČE BEDU NA SEBE: Evo gde se obučavaju ukrajinski piloti za F16

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA