Najnovije

„Nikome nisu potrebni“: Lukašenko o zbližavanju Jermenije sa Zapadom

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko kritikovao je politiku Jermenije na zbližavanje sa zapadnim zemljama i rekao da Jermeni „nisu potrebni nikome” osim Rusiji i Belorusiji.

„Kakva je to politika? Kome su potrebni Jermeni, osim nama? Nikome. Neka razvijaju svoju ekonomiju i fokusiraju se na ono što imaju. Kakva Francuska? Koji Makron? Sutra Makrona neće biti i svi će zaboraviti na tu Jermeniju“, rekao je Lukašenko u intervjuu televiziji „Rusija“.

On je pozvao države postsovjetskog prostora na jedinstvo i istakao da je nemoguće „nešto uzeti od Rusije, a ništa ne dati zauzvrat“. „Morate shvatiti da će doći do situacije kada ćete nas, a ne nekog drugog moliti. Niko vam neće priteći u pomoć. Uz to, mi smo stvorili ekonomski prostor

– barem postsovjetski prostor. Zašto da ga gubite?“, dodao je beloruski političar.

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan zatražio je 13. juna izvinjenje od predsednika Belorusije jermenskom narodu za reči podrške Azerbejdžanu tokom 44-dnevnog rata 2020. godine. Pašinjan je rekao da „nikada neće otići u Belorusiju“ sve dok je Lukašenko njen predsednik. Istog dana u Jerevan je na konsultacije pozvan i jermenski ambasador u Belorusiji. Belorusija je takođe vratila svog ambasadora u Jermeniji na konsultacije.

Preteće poruke službenicima Vlade Srpske stigle iz Prištine, cilj - izazivanje panike

Izvor: Sputnikportal.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA