Najnovije

OSMANI "U LICE" KOMANDANTU KFOR-A: Otvaranje mosta u interesu svih građana

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani je u razgovoru sa komandantom Kfora Ozkanom Ulutašom istakla da je otvaranje mosta na Ibru čin normalizacije i integracije, i da je u interesu svih građana, prenosi "Kossev".
Osmani

Osmani

Ona je na sastanku ponovila stav da pitanje otvaranja mosta ne bi trebalo da bude tema dijaloga sa Srbijom, ali je ipak ukazala na značaj konsultacija i koordinacije između prištinskih institucija i "bezbednosnih partnera", a posebno sa NATO-om.  

Osmani se povodom sastanka sa komandantom Kfora oglasila i na društvenoj mreži Fejsbuk ocenivši da se "zajedno sa saveznicima postiže trajni uspeh". 

"Otvaranje mosta kao čin normalizacije i integracije u interesu je svih građana, bez obzira na etničku pripadnost. Dugoročan i održiv uspeh se uvek postiže zajedno sa saveznicima", napisala je Osmani.

Kfor je već više puta saopštio da je neophodno da se svi akteri uzdrže od jednostranih akcija koje bi mogle stvoriti tenzije, kao i da ta misija neće oklevati da reaguje na bilo koji relevantan bezbednosni razvoj, u skladu sa mandatom na osnovu Rezolucije 1244 UN.

Otvaranju mosta u Kosovskoj Mitrovici se, osim Kfora, protive SAD, Kvinta i OEBS, koji smatraju da to pitanje treba da bude deo dijaloga Beograda i Prištine.

Pročitajte OVDE šta Kurti kaže o otvaranju mosta na Ibru

Izvor: KosSev

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA