Najnovije

Poruka Srbima: Kamali Haris na noge stigao sluga američke imperije – pravo iz Prištine

Prisustvo Aljbina Kurtija na predizbornoj konvenciji Demokratske stranke u Čikagu može da znači samo jedno – da sve što on radi srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, radi uz prećutnu saglasnost američke vlade. A to što je pozvan na demokratsku konvenciju znači da ga Demokrate otvoreno podržavaju.

Pozivom Kurtiju da prisustvuje konvenciji, američke Demokrate poručuju ono što je Hilari Klinton rekla pre nekoliko godina – da je takozvano Kosovo njen lični i projekat njene porodice, kaže za Sputnjik novinar i kolumnista Nebojša Malić.

Takođe poručuju da je nezavisnost Kosova za njih lično pitanje, bez obzira da li se na njihovom čelu nalazi DŽo Bajden, Kamala Haris ili Barak Obama.

„Svojevremeno sam govorio da je jedan od osnovnih razloga što američki Srbi treba da podrže Republikance taj da za njih Kosovo, odnosno maltretiranje Srba na Balkanu nije lično pitanje, nego stvar biznisa i da je neki teoretski dogovor tu i moguć, dok sa Demokratama nikakvog dogovora nema“, kategoričan je naš sagovornik.

Sankcije protiv Kurtija samo pro forme

Protiv Kurtija i njegovog prištinskog režima pre oko godinu dana Vašington je uveo i sankcije, među kojima je mera zabrane sastanaka i posete zvaničnika privremene prištinske administracije u Americi. Uprkos tome, Kurti ide u Čikago.
Prema Malićevim rečima, Demokrate vole da kažu da niko nije iznad zakona, međutim, prećutani deo te rečenice glasi „osim nas“.

„Te navodne sankcije izgleda da su bile samo pro forme i neke predstave radi, jer je očigledno da su oni u svakom trenutku mogli da zaustave bilo šta što je on radio, a izabrali su da to ne urade. To samim tim znači da su te sankcije samo za predstavu i da oni otvoreno podržavaju sve što on radi“, navodi Malić.

Sluga američke imperije

Na pitanje da li je Kurti za Demokrate primer demokratije, Malić odgovara da termin „demokratija“ kod funkcionera demokratske stranke ima specifično značenje – kada kažu „vladavina demokratije“, to po njihovom tumačenju znači vladavina Demokrata.

„Demokratija je ono što oni kaži da je. To što on sada priča kako su oni najdemokratskija zemlja na Balkanu, to su priče za malu decu u koje ni Amerikanci ne veruju – to je priča koja u nekim ozbiljnijim krugovima ne pije vodu. Suština priče je da on ovim pokazuje da je apsolutno lojalan američkoj globalističkoj imperiji, a to je jedino što njih zanima“, naznačava on.

Malić podseća da je administracija Donalda Trampa svojevremeno skinula Kurtija sa vlasti, a da se na nju vratio uz pomoć Demokrata. Sada, prisustvom na konvenciji, pokazuje da im je u potpunosti lojalan.

„Velikoalbanski nacionalizam uvek je u službi nekog osvajača, bilo da je to Osmansko carstvo, Austrougarska, nacistička Nemačka, ili sada globalistička američka imperija“, smatra Malić.

Kurtijevo prisustvo na demokratskoj konvenciji u Čikagu signal je američkim Srbima za koga da glasaju jer od Bila Klintona demokrate spoljnu politiku i koncept američke imperije zasnivaju na laži i mitu da su Srbi genocidni agresori, zaključuje Malić.

Podsećamo, kako su najavili mediji, predizbornoj konvenciji Demokratske stranke, koja je u ponedeljak počela u Čikagu prisustvovaće i premijer takozvanog Kosova Aljbin Kurti.

Osim njega, masovnom skupu američkih Demokrata, na kome bi aktuelna potpredsednica SAD Kamala Haris trebalo da i zvanično postane predsednički kandidat, prisustvovaće i član Predsedništva Demokratske lige Aljuš Gaši i sekretar za spoljne odnose Demokratske partije Kosova Bernar Nikaj.

Kurti će učestvovati i na panelu pod nazivom „Nacionalna demokratska konvencija i uloga političkih partija“.

Šef srpske diplomatije Marko Đurić obratio pismom Nacionalnom demokratskom institutu, koji je Kurtijev zvanični domaćin u Čikagu.

Đurić u pismu naglašava da je veoma zabrinjavajuće i razočaravajuće što neko ko je široko prepoznat kao kršitelj ljudskih prava i osnovnih demokratskih vrednosti, i ko je više puta upražnjavao prakse koje podrivaju interese i prisustvo SAD na Zapadnom Balkanu, dobija priliku da promoviše svoju opasnu politiku i etno-nacionalističku agendu.

„Dozvolite mi da vas podsetim da su ove destabilizujuće aktivnosti, uključujući konstantno udaljavanje od dijaloga između Beograda i Prištine i odbijanje usklađivanja sa Vašingtonom, snažno osuđene od strane visokih zvaničnika i predstavnika u SAD i EU“, kaže se u pismu koje je upućeno na adresu predsednice Nacionalnog demokratskog instituta, Tamare Kofman Vits.

NAJNOVIJE OTKRIĆE - UKRAJINSKA ARMIJA KORISTI ROBOTE: Na frontu hodaju gde čovek ne sme, dali im Britanci (VIDEO)

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA