Najnovije

PUTIN: Rusija pobedila na Kavkazu, pobediće i u Kurskoj oblasti

Protivnici Rusije nastavljaju sa pokušajima destabilizacije situacije u zemlji, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa majkama žrtava terorističkog napada u Beslanu.

„Što se tiče protivnika i neprijatelja oni nastavljaju rat i pokušaje destabilizacije naše zemlje“, rekao je on.
On je borbu protiv terorizma uporedio sa događajima u Kurskoj oblasti.

„Rusija je pobedila teroriste na Kavkazu, pobediće i neonaciste koji čine zločine u Donbasu i Kurskoj oblasti“, poručio je on.

Kako je istakao, Rusija će ostvariti svoje ciljeve u borbi protiv neonacista isto kao što je ostvarila u borbi protiv terorista. On je obećao da će zaslužena kazna stići odgovorne za zločine u Donbasu, Novorusiji i Kurskoj oblasti.

Poznato je da neprijatelji Rusije u inostranstvu nemaju morala, ali na to je nemoguće navići se, dodao je ruski predsednik.

„Kod nas se kaže da ne biste to poželeli ni svom neprijatelju, ali naš neprijatelj je drugačiji, on nije kao mi“, dodao je predsednik.

Kako je naveo, teroristički napad u Beslanu ostaće nezaceljena rana u istorijskom sećanju cele Rusije.

Putin je dodao da su izvršioci terorističkog napada u Beslanu dobijali podršku iz inostranstva.

„Dobro znamo da su iz inostranstva pokušali ne samo da opravdaju ovaj strašni zločin, već su teroristima pružali svaku vrstu pomoći: moralnu, političku, informativnu i finansijsku“, rekao je ruski predsednik.

U likvidaciji terorista koji su 1. septembra 2004. godine uzeli više od hiljadu talaca, ubijeno je 10 specijalaca, dva pripadnika Ministarstva za vanredne situacije Rusije i 15 policajaca. Snage bezbednosti su 3. septembra likvidirale 31 od 32 terorista – poslednjeg je sud osudio na doživotnu kaznu zatvora koju služi na Jamalu.

Ruski predsednik doputovao je danas u Beslan, gde je obišao memorijalni kompleks Grad anđela, na čijoj teritoriji su sahranjeni poginuli u terorističkom napadu na školu 2004. godine.

Preteće poruke službenicima Vlade Srpske stigle iz Prištine, cilj - izazivanje panike

Izvor: Sputnikportal.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA