Najnovije

Ruska vojska formira tri nove grupe snaga: "Belgorod", "Kursk" i "Brjansk"

Ruska vojska forimiraće tri nove grupe snaga: "Belgorod", "Kursk" i "Brajnsk", saopštilo je Ministarstvo odbrane. Istovremeno, zamenik ministra odbrane general-pukovnik Junus Bek Jevkurov imenovan je za zamenika rukovodioca Koordinacionog savtea za vojnu bezbednost tri pogranične oblasti.

To su odluke saopštene tokom sastanka Kooridnacionog saveta za vojnu bezbednost tri pogranične oblasti koji m je predsedvao ministar odbrane Andrej Belousov.

On je precizirao da se Jevkurov nalazi u Kurksoj oblasti.

"U Nacionalnom centru uprave odbranom RF oformljena je specijalna operativna grupa čiji su zadaci: prikupljanje, analiza pitanja iz regiona i kontrola njihovog rešavanja", rekao je ministar.

On je članovima Koordinacionog saveta poručio da 24 sata dnevno budu na vezi sa regionima. Operativna grupa dobila je 25 pitanja koja se tiču obezbeđivanja državne granice.

Belousov je rekao da će lično rešavati najsloženije zadatke u vezi sa vojnom bezbednošću Kurske, Belgorodske i Brjanske oblasti.
Kako je saopšteno, predstavnik Generalštaba ruske vojske i komandanti ove tri grupe biće odgovorni za zaštitu tih oblasti od napada dronovima i drugim sredstvima.

Takođe je saopšteno da je su rešeni su problemi isporuke dronova, generatora, kvadrocikala, termovizijskih kamera za Belgorodsku oblast.
U Kursku oblast isporučena je tražena količina bespilotnih letelica, oružja za borbu protiv dronova, sredstava za radioelektronsku borbu, male trafo-stanice.

Brjanska oblast će 21. avgusta dobiti radare i sisteme za suprotstvaljanje dronovima.

PUTIN: Rusija pobedila na Kavkazu, pobediće i u Kurskoj oblasti

Izvor: Sputnikportal.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA