Najnovije

SPREMALO SE NEŠTO ŽESTOKO? Nađena veća količina naoružanja prilikom uviđaja kod Nevesinja

Nepoznato lice ispalilo je više hitaca u pravcu policije i meštana u selu Zovi Do, u opštini Nevesinje, i aktiviralo dve ručne bombe, konstatovano je uviđajem koji su izvršili dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju i pripadnici trebinjske Policijske uprave, a prilikom kojeg je nađena i veća količina naoružanja.

„Na licu jesta je zatečeno beživotno telo nepoznatog lica s obzirom na to da nisu nađena lična dokumenta. U objektu su pronađeni i ručni raketni bacač `zolja`, dve tromblonske mine, ručna bomba, poluautomatska puška, vojnička puška `M-48`, kao i više komada municije“,navedeno je na sajtu Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.

U saopštenju se dodaje i da je uviđajem konstatovano da je nepoznato lice ispalilo više hitaca u pravcu policijskih službenika i meštana sela Zovi Do, kao i da je aktiviralo dve ručne bombe.
Iz Tužilaštva su dodali da su prilikom pregleda tela nastradalog lica uočene povrede koje potiču od eksplozivne naprave koju je to lice aktiviralo.

„Telo nastradalog prebačeno je u prosekturu Trebinje, gde će sutra po naredbi Tužilaštva biti izvršena obdukcija i uzet DNK uzorak radi utvrđivanja identiteta nastradalog. Istakli su da je uviđajem konstatovano i da je nepoznato lice duži period boravilo u navedenoj kući, s obzirom na to da su na licu mesta pronađeni predmeti koji potiču iz krivičnih dela krađa na štetu meštana sela na području opštine Berkovići u proteklom periodu. Dežurni tužilac je naložio službenicima Policijske uprave Trebinje da izvrše i druge operativne provere u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezano za navedeni događaj“, napominje se u saopštenju.

Uviđaj je izvršen nakon jučerašnjeg događaja, kada je za sada nepoznato lice aktiviralo eksplozivne naprave i ispalilo više hitaca u pravcu meštana i policijskih službenika, a koje je sinoć oko 23 časa lišeno života, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, prenosi RTRS.

NAJNOVIJE OTKRIĆE - UKRAJINSKA ARMIJA KORISTI ROBOTE: Na frontu hodaju gde čovek ne sme, dali im Britanci (VIDEO)

Izvor: Sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA