Najnovije

STANO: Bilo bi dobro da "Kosovo" sluša svoje partnere

Stano je rekao da se stav EU po pitanju mosta nije promenio.

Portparol Evropske unije Peter Stano rekao je da bi tzv. kosovskim vlastima bilo dobro da saslušaju svoje partnere i saveznike po pitanju plana za otvaranje mosta na Ibru.

Na konferenciji za novinare u utorak, Stano je rekao da se stav EU po pitanju mosta nije promenio. On je ponovio da o ovom pitanju treba razgovarati u okviru dijaloga u Briselu, prenosi "Koha".

"Stav Evropske unije po pitanju mosta je jasno izrečen proteklih dana i nedelja i saopštavan je partnerima u Prištini i o njemu se naširoko razgovaralo sa drugim partnerima u okviru EU, SAD, NATO-a i Kfora. Stav EU se nije promenio. Nema ništa novo", rekao je Stano.

"Ponavljam da su u toku diskusije i interakcije po ovom pitanju, u skladu sa stavom EU treba izbegavati jednostrano i nekoordinisano delovanje i o ovom pitanju treba razgovarati u okviru dijaloga. Ovo je tačka gledišta svih partnera i saveznika Kosova. Vlasti Kosova učinile bi sebi i građanima dobru uslugu kada bi slušale poruke partnera i saveznika", izjavio je on.

Stano je dodao da EU namerava da izbegne svaki jednostrani ili nekoordinisani korak koji bi mogao da ima veoma negativan uticaj, ne samo na pogođene zajednice, već i na tzv. kosovsku administraciju i vladu u Prištini.

On je naveo da ne postoji datum kada bi mogao biti potencijalni sastanak na kojem bi se razgovaralo o ovom pitanju u Briselu.

Ruska vojska formira tri nove grupe snaga: "Belgorod", "Kursk" i "Brjansk"

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA